Δολοφονία Ντίμη Κορφιάτη: Πού ψάχνει «απαντήσεις» το Ανθρωποκτονιών

0

Στο οργανωμένο έγκλημα που φαντάζει δυσανάλογα μεγάλο με το μέγεθος της Ζακύνθου ψάχνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών τις «απαντήσεις» για τη δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο του νησιού.

Αναδημοσίευση από: reader.gr, Κώστας Παπαδόπουλος

Μπορεί ο ίδιος τα τελευταία χρόνια να επεδίωκε –όπως τουλάχιστον δήλωνε σε κάθε ευκαιρία- την «κάθαρση», ωστόσο, για τα σκοτεινά κυκλώματα είχε πλέον μετατραπεί σε «βαθύ λαρύγγι». Ένα «βαθύ λαρύγγι» που γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις κι όπως φάνηκε στην περίπτωση αρπαγής της τσάντας με τις 550.000 ευρώ από τον επιχειρηματία και σημερινό δήμαρχο της Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, μπορούσε ακόμη και να στείλει κόσμο στη φυλακή.

Καταγγελίες, ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις

Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις που ο Ντίμης Κορφιάτης έκανε καταγγελίες, χωρίς αυτές να μπορούν να αποδειχθούν, με αποτέλεσμα να μπουν στο αρχείο. Οι «σκιές» όμως παρέμεναν και μία λάθος κίνηση, ενδεχομένως να άνοιγε ξανά τους «φακέλους» με ότι αυτό σημαίνει για τους εμπλεκόμενους. Φυσικά, η πληροφόρηση του 54χρονου δεν αφορούσε μόνο δρώμενα που ανήκουν στο παρελθόν, αλλά και τωρινές καταστάσεις. Κι εκεί ίσως να κρύβεται το «κλειδί» όσον αφορά τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.

Θέλησαν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί να του κλείσουν το στόμα πριν το «βαθύ λαρύγγι» μιλήσει ξανά στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη; Ή πρόκειται για ένα «συμβόλαιο θανάτου» – εκδίκηση για τις καταγγελίες του; Το σίγουρο είναι ότι τα στόματα, σε μία τόσο κλειστή κοινωνία, ανοίγουν δύσκολα πολλώ δε μάλλον όταν τα γεγονότα είναι τόσο φρέσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Ντίμη Κορφιάτη: Η εντολή του ηθικού αυτουργού στους εκτελεστές

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.