Διορθώνουν τα λάθος αναδρομικά των ένστολων λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

0
Στους λογαριασμούς των περίπου 8.303 αποστράτων αναμένεται να πιστωθούν σήμερα μαζί με τη σύνταξη Ιουλίου και οι διαφορές από τα διορθωμένα αναδρομικά

Το αλαλούμ που είχε προκύψει με τα λάθος αναδρομικά των ένστολων αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα, μετά από 6 μήνες, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Στους λογαριασμούς των περίπου 8.303 αποστράτων αναμένεται να πιστωθούν σήμερα μαζί με τη σύνταξη Ιουλίου και οι διαφορές από τα διορθωμένα αναδρομικά.

Οι εν λόγω ένστολοι συνταξιούχοι είχαν λάβει τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της καταβολής των αναδρομικών που δικαιούνταν ώστε μικρότερα ποσά. Κάποιοι μάλιστα δεν έλαβαν καθόλου.

Οι διαφορές που αναμένεται να καταβληθούν θα είναι από 1 ευρώ έως και 6.000 ευρώ μεικτά. Ο μέσος όρος θα κυμαίνεται στα 1.043 ευρώ μεικτά.

Οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων (απόστρατοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, διπλωμάτες, γιατροί ΕΣΥ) δικαιούνταν αυτά τα ποσά βάσει του νόμου για την επιστροφή αναδρομικών ποσών στους εν ενεργεία συναδέλφους τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι αντισυνταγματικές μειώσεις των μισθών του νόμου 4093 του 2012. Ειδικά οι απόστρατοι (πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής) έλαβαν αναδρομικά 47 μηνών που ανατρέχουν στην περίοδο 1/8/2012 έως 30/6/2016.

Επισημαίνεται πως οι αποδοχές των αποστράτων και λοιπών συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων επηρεάζονταν μέχρι τον νόμο Κατρούγκαλου και από τους μισθούς των εν ενεργεία υπαλλήλων.

Μετά το σάλο που είχε προκληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΕΦΚΑ είχε δηλώσει ότι οι πληρωμές στο 92% των περιπτώσεων έγιναν σωστά.

Παραδέχθηκε όμως ότι υπήρξαν αστοχίες για το 8%.

Η ομάδα που θα πληρωθεί σήμερα είναι οι απόστρατοι που δεν δεν έλαβαν ούτε ευρώ τον Δεκέμβρη, καθώς τα στοιχεία τους ήταν ελλιπή ή δεν υπήρχαν στο μηχανογραφικό σύστημα ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν αλλά και εκείνοι που έλαβαν μικρότερα ποσά.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.