Δημοσιογράφος της ΕΡΤ «δίνει άλλοθι» στους κουκουλοφόρους – Παρέμβαση του Κανέλλου Νικολάου

0

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι αναφορές της Κατερίνας Ακριβοπούλου, παρουσιάστριας της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» που προβάλλεται από την ΕΡΤ, για την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας. Ίσως η πιο αιχμηρή να προήλθε από συνδικαλιστή αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικό υποδιευθυντή Κανέλλο Νικολάου, ο οποίος στηλίτευσε με αιχμηρό τρόπο τα όσα είπε η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Νικολάου

«Στην εκπομπή της 16/10/2018 “Δεύτερη ματιά” στην ΕΡΤ, η κεντρική παρουσιάστρια – δημοσιογράφος, Κατερίνα Ακριβοπούλου, αναφερόμενη στην επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, το παρουσίασε ως το Τμήμα που ελέγχεται και θεωρείται “αμαρτωλό”.

Μίλησε για συμπεριφορές των τελευταίων χρόνων και “περιστατικά” σχετικά με απάτες, εκβιασμούς, τοκογλυφία, προστασίες, ξυλοδαρμούς και κακομεταχείριση κρατουμένων. Στη συνέχεια το παρουσίασε να έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε ισχυρίσθηκε ότι αποδείχτηκε να έχουν γενικά οι αστυνομικοί οι οποίοι και ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Αυτή η κυρία που εργάζεται σε κρατικό κανάλι, που πληρώνεται από το φορολογούμενο πολίτη της χώρας δείχνει πως δυσκολεύεται να κρατήσει τα προσχήματα και να αποφύγει τον ιδεοληπτικό λόγο. Μάλιστα, ενώ υποτίθεται πως είναι εναντίων των κουκουλοφόρων, φροντίζει άμεσα να τους απλώσει δίκτυ προστασίας και δικαιολογητικής βάσης, προσπαθώντας με τα λεγόμενα της να τους προσφέρει ασυλία αλλά -και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο- εμμέσως να δικαιολογήσει την πράξη τους.

Θα περίμενε κανείς από την ΕΡΤ να είναι μία ελεύθερη και ακομμάτιστη φωνή. Μια πραγματικά ελεύθερη τηλεόραση. Τουναντίον, δημοσιογράφοι όπως η κυρία Ακριβοπούλου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα με ελαφρά την καρδία να χαρακτηρίζει συναδέλφους. Οι συνάδελφοι αυτοί υπηρετούν στο κεντρικότατο Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που φτάνουν το 40%, αλλά με το φιλότιμο τους αγωνίζονται καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να εξυπηρετούν τον πολίτη.

Τα λεγόμενα της ίσως χρήζουν εξέτασης για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και οι υπηρετούντες στο Τμήμα Ομονοίας χρειαστεί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να διαφυλάξουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια τους».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.