Η δικηγόρος του Ζακ ζητά να αλλάξει η κατηγορία σε ανθρωποκτονία

0

Σήμερα Δευτέρα οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου θα βρεθούν στον ανακριτή. Η δικηγόρος της οικογένειας ζητά μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία. Οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία από τον 23ο Τακτικό Ανακριτή, ώστε να απολογηθούν για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται στο βίντεο που είχε φέρει στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.». Στο οπτικό υλικό φαίνονται οι αστυνομικοί να ακινητοποιούν, να σπρώχνουν και να τραβούν τον αναίσθητο και αιμόρφυτο 33χρονο, ενώ ένας τον πατάει στον λαιμό. Σε δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας του ακτιβιστή, Αννυ Παπαρούσου, δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενο και αυτονόητο να κληθούν οι αστυνομικοί, γιατί η βία που ασκήθηκε σε βάρος του θανόντα «δεν ήταν ούτε νόμιμη ούτε αναγκαία».

Η ίδια έκανε γνωστό ότι κατέθεσε υπόμνημα την Παρασκευή προκειμένου να μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία η κατηγορία από το άρθρο 311 του ποινικού κώδικα για θανατηφόρα σωματική βλάβη, γιατί «εκτός από το οππτικό υλικό που είναι αρκετά καταδεικτικό από την αρχή, έχουμε στα χέρια μας την ιατριακή έκθεση που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σφοδρότητα των χτυπημάτων και το δόλο των δραστών».

Πηγή: thetoc.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.