Διακοπή στη δίκη της Energa- Hellas Power

0

Διεκόπη για τις 15 Ιανουαρίου 2019 η δίκη για την υπόθεση της Energa- Hellas Power λόγω κωλύματος του συνηγόρου του Αχιλλέα Φλώρου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε τη διακοπή καθώς ανέλαβε ως υπερασπιστής του Α. Φλώρου, πατέρα του Άρη Φλώρου, πριν λίγες ημέρες και δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έρχεται δύο χρόνια μετά την έκδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης και αφορά την καταγγελλόμενη υπεξαίρεση τμήματος του χαρατσιού της ΔΕΗ που εισέπραξαν οι συγκεκριμένοι πάροχοι ενέργειας και σύμφωνα με την κατηγορία, δεν απέδωσαν.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους 11 εκ των 19 κατηγορουμένων κατά περίπτωση για υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία καυσίμων. Ο Άρης Φλώρος καταδικάστηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, κάθειρξη 21 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς οι δικαστές δεν του έδωσαν ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου με αποτέλεσμα οι επτά που καταδικάστηκαν σε μεγαλύτερες ποινές να αντιμετωπίζουν εκ νέου ενώπιον του Εφετείου, βαρύτερη καταδίκη , κάποιοι μάλιστα ακόμα και ισόβια κάθειρξη αφού η κατηγορία τους συνδυάζεται με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.