Διαγωνισμός ταυτότητες: Διευκρινίσεις μετά τις καταγγελίες για «φωτογραφικούς» όρους

0

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τον πολύκροτο διαγωνισμό για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, ύστερα από το θόρυβο που προκλήθηκε από τον όρο του διαγωνισμού περί έγχρωμης φωτογραφίας, αντί της ασπρόμαυρης που προβλεπόταν από προηγούμενο διαγωνισμό που τελικά ακυρώθηκε.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, διευκρινίσεις προς τις εταιρείες.

Στις διευκρινίσεις αυτές αναφέρεται ότι δεν χρειάζεται οι όμιλοι που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό να είναι σε θέση να τυπώσουν έγχρωμη φωτογραφία με τη συγκεκριμένη  τεχνολογία που προβλεπόταν έως τώρα και την οποία την κατείχαν ελάχιστες εταιρίες. Ουσιαστικά γίνεται μία διαφοροποίηση στον όρο του διαγωνισμού για τη συγκεκριμένη και δυσεύρετη τεχνολογία σε σχέση με την εκτύπωση της έγχρωμης φωτογραφίας.

Συνεπώς δίνεται η δυνατότητα στις υποψήφιες εταιρίες, εξειδικευμένες στην εκτύπωση εγγράφων υψίστης ασφαλείας, να κατέβουν στον διαγωνισμό και με άλλες τεχνολογίες εκτύπωσης έγχρωμων φωτογραφιών, υπό τον όρο οι τεχνολογίες αυτές να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλοι όμιλοι έχουν κάνει αιτήματα προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να δοθεί παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων (3 Μαρτίου 2020).

Η νέα εξέλιξη, ύστερα από τη διευκρίνιση του υπουργείου, αναμένεται να ανεβάσει τον αριθμό των εταιριών που θα διεκδικήσουν το έργο των 515 εκατ. ευρώ και συνεπώς και τον ανταγωνισμό.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πολλούς πιθανούς υποψηφίους είναι η γερμανική εταιρία Veridos, η γαλλική Gemalto του ομίλου Thales, η επίσης γαλλική Idemia, η βελγική Pitkit Zetes Smartech και η ιαπωνική Toppan Printing, η οποία τυπώνει τα ελληνικά διαβατήρια, ύστερα από σύμβαση που έχει υπογράψει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.