Η δέσμευση Γαβρόγλου για την αναβάθμιση των αστυνομικών σχολών – Τι ανακοίνωσε ο Χρ. Συνδρεβέλης

0

Μία από τις ειδήσεις που έβγαλε το 29ο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ είναι η δέσμευση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για την αναβάθμιση των στων αστυνομικών σχολών.

Από το βήμα του συνεδρίου, ο Γραμματέας του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα. «Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας για αναβάθμιση και αναγνώριση των σπουδών μας στην Αστυνομική Ακαδημία υπήρξε μεθοδική με προσήλωση στον στόχο, που δεν ήταν άλλος, από το να αρθούν όλες οι αδικίες που είχαν υποστεί οι σπουδαστές της Αστυνομικής Ακαδημίας σε σχέση με τους σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας», σημείωσε αρχικά ο κ. Συνδρεβέλης.

Ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο οποίος «τρέχει» εδώ και μήνες τη συγκεκριμένη προσπάθεια, τόνισε ακόμα ότι «το υψηλό επίπεδο των συναδέλφων μας και ο σκληρός αγώνας που κατέβαλαν και καταβάλουν για να εισέλθουν με αξιοκρατικές εξετάσεις στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και υψηλός αριθμός μορίων που συγκεντρώνουν για την εισαγωγή τους, δεν επιτρέπει σε κανέναν να υποτιμά και να μην αναγνωρίζει τις σπουδές μας… αλλά και να μην αποδέχεται το αίτημά μας για την αναβάθμισή τους».

«Σήμερα 27.3.19 από βήματος του Συνεδρίου αναγνώστηκε η επιστολή του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με την οποία έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το αίτημά μας επιτέλους να ικανοποιηθεί. Ο αγώνας μας συνεχίζεται…»

Τι αναφέρει στον χαιρετισμό του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

«Χαιρετίζω τις εργασίες του 29ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με την αίσθηση ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας κοινωνίας με περισσότερη ασφάλεια αλλά και με περισσότερη ελευθερία. Μιας κοινωνίας που κλυδωνίστηκε από τη μακρόχρονη οικονομική κρίση και το αποτύπωμα αυτού του κλυδωνισμού εκφράστηκε σε κάθε τομέα της ζωής. Σήμερα, καθώς η χώρα βγαίνει από τη στενωπό, η κοινωνία απαιτεί να εμπεδωθεί περισσότερο παρά ποτέ το αγαθό της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της δημόσιας ασφάλειας. Στην κατεύθυνση αυτή, η Πολιτεία αναγνωρίζει θετικά το έργο σας, την αποτελεσματικότητά σας και τον επαγγελματισμό σας. Εμείς πιστεύουμε ότι ελευθερία και ασφάλεια δεν είναι δυο ασύμβατες έννοιες και εσείς στην πράξη το αποδεικνύετε παρά τις μεμονωμένες υπερβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων. Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτεία προχωρά με αποφασιστικά βήματα σε σημαντικές τομές εκσυγχρονισμού και στήριξης του λειτουργήματος που επιτελείτε.

Η εκπαίδευση δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πιο κρίσιμος πυλώνας κάθε εκσυγχρονιστικής πρωτοβουλίας μιας δημοκρατικής Πολιτείας, που θέλει να σχεδιάζει το μέλλον της με τους ορίζοντές της ανοιχτούς. Μέσα από μια εξαιρετικά ουσιαστική συνεργασία και έναν υποδειγματικό διάλογο ανάμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, φθάνουμε στην τελική διαμόρφωση των προτάσεων αναβάθμισης των Αστυνομικών Σχολών και των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Στόχος μας είναι η καθιέρωση ενός πλαισίου που θα αναγνωρίζει μεν τα θετικά της υπάρχουσας κατάστασης αλλά που θα προχωρήσει και στις απαραίτητες τομές που απαιτούνται σήμερα για την εκπαίδευση των αστυνομικών. Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών ετών που γίνεται πράξη. Και θέλω να τονίσω πως προσωπικά οι συζητήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας σας με βοήθησαν να κατανοήσω τα σημερινά προβλήματα αλλά και τα επιχειρήματα για μία νέα προοπτική στην εκπαίδευση των αστυνομικών κατά τα πρότυπα των πανεπιστημίων μας. Η αναβάθμιση μπορεί πρωτίστως να αφορά την εκπαιδευτική και επιστημονική εξέλιξη των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά τα οφέλη της διαχέονται σε όλη την κοινωνία.

Υπό το πρίσμα αυτό, θα ήθελα να επισημάνω ότι η χρονική συγκυρία του 29ου Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ επιτρέπει χρήσιμους απολογισμούς σχετικά με τον ρόλο του συνδικαλισμού και των Σωμάτων Ασφαλείας και επέδειξε ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συνέδριό σας και καλή συνέχεια στο λειτούργημά σας».

Αφήστε ένα σχόλιο