«Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ» – Προκλητική δήλωση βουλευτή

0

Μια δήλωση – πρόκληση για τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, που σχεδόν καθημερινά δέχονται επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Τι είπε; «Όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ», δήλωσε αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

Συνεχίζοντας ο κ. Κυρίτσης, σχολίασε ότι «δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο. Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά».

Μάλιστα, πέρασε στην επίθεση όσον αφορά την ΕΛ.ΑΣ., προσθέτοντας ότι «υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της Αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ».

Αν αυτές οι δηλώσεις αντικατοπτρίζουν τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος για την έννομη τάξη, τα περιστατικά επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και γενικά το αντάρτικο πόλεως, τότε είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.