Χρυσοχοΐδης για Covid-19: «Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων»

0

Σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19 πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ., έχοντας μάλιστα προχωρήσει και σε συλλήψεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από την Πέμπτη μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί 43 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 45 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων στην Αττική (12), στη Δυτ. Ελλάδα (6) και στη Θεσσαλία (6).

Οι συλληφθέντες -παρά τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19- κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Χρυσοχοΐδης: «Όσοι δεν πειθαρχούν θα συλλαμβάνονται»

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αστυνομία θα εφαρμόζει τον νόμο όπου διαπιστώνει ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό Covid-19.

«Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνάνθρωπους τους.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Από όλες και όλους. Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν.

Όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.