Χρήστος Παργινός: Πώς θα έμοιαζε ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη από έναν αστυνομικό

0

Αγαπημένε μου Άγιε,

Πρώτα από όλα θα ήθελα να σου ζητήσω να χαρίζεις υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δύναμη στους συναδέλφους αστυνομικούς.

Άρθρο του Χρήστου Παργινού
Αντιπροσώπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων στην ΠΟΑΣΥ

Πήρα το θάρρος να σου γράψω, αν και θα έχεις πολύ φόρτο εργασίας αυτές τις ημέρες όπως και ο Έλληνας αστυνομικός άλλωστε, γιατί νιώθω ότι ίσως εσύ καταλάβεις τη φωνή της διεκδίκησης των αιτημάτων των αστυνομικών, που έως τώρα μοιάζει με φωνή «βοώντος εν’ τη ερήμω».

Κάποιοι νόησαν ως «δώρ層 την χορήγηση αναδρομικών ποσών και στάθηκαν σε αυτό. Εγώ θα το πάω λίγο παραπέρα και για να γνωρίζεις κι εσύ, ήταν μια πλημμελή εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει κρίνει, ότι οι περικοπές στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αντισυνταγματικές, με το σκεπτικό ότι οι ένστολοι είναι προσωπικό ειδικής κατηγορίας, μεταχείρισης και προστασίας.

Σε πολύχρονες δικαστικές διαμάχες θα συρθούμε ακόμη μια φορά διεκδικώντας τα αυτονόητα, την πλήρη συμμόρφωση δηλαδή με την παραπάνω απόφαση ( δώρα Χριστουγέννων, αδείας και επιστροφή στα επίπεδα του 2012 κλπ), διότι δυστυχώς παρερμηνεύονται και εφαρμόζονται «κατά το δοκούν» αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων.

Για να περάσω και στα πιο καθημερινά θα ήθελα να σου αναφέρω ότι οι πάγιες διεκδικήσεις μας όπως η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, η χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων και των οφειλόμενων ρεπό, η αναπροσαρμογή διαταγών που αφορούν φύλαξη στόχων, οι συνθήκες μεταφοράς κρατουμένων και τόσα άλλα, έχουν καταντήσει χιλιοειπωμένα και χιλιοτραγουδισμένα, όπως τα προσφιλή μας κάλαντα, χωρίς να βρίσκουν μία κάποια λύση.

Σε μια κουβέντα προ ημερών με ένα συνάδελφο, μου ειπώθηκε ότι έχει ακούσει από όταν πρωτομπήκε στην αστυνομία, εδώ και τριάντα χρόνια, για την θεσμοθέτηση του επικινδύνου και ανθυγιεινού της εργασίας. Ίσως έχει έρθει η ώρα να αναγνωριστεί το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Το φωνάζουν οι τραυματίες οι και νεκροί συνάδελφοι μας όσο και αν αυτό ακούγεται τετριμμένο.

Όσον αφορά την απαίτηση για σύγχρονα κτίρια, εξοπλισμό και οχήματα, έχει να κάνει με μια σύγχρονη αστυνομία που θα βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη προσφέροντας του υπηρεσίες ασφάλειας που έως τώρα με την αυταπάρνηση των συναδέλφων και κάτω από αντίξοες συνθήκες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Υ.Γ. Επειδή προέρχομαι από μια ακριτική περιοχή, αυτή των Ιωαννίνων, μια από τις πιο φτωχές της Ευρώπης, όπως και οι περισσότερες ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, που επίσης έχουν επωμιστεί μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος ότι αυτό συνεπάγεται, σου αναφέρω και το αίτημα επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.