Χρήστος Α. Καπούτσης: «Εχθρός εντός των πυλών» οι «μπαρουφολόγοι», καθώς η κρίση με την Τουρκία έρχεται…

0

Η κλιμακούμενη, με ευθύνη της Άγκυρας, κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκαλεί εύλογη ανησυχία στους συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους πολίτες της χώρας, αλλά και εντονότατο προβληματισμό, για την ποιότητα της ελληνικής αντίδρασης, στις σοβαρές και ιταμές τουρκικές προκλήσεις.

Άρθρο του Χρήστου Α. Καπούτση
Στρατιωτικός και διπλωματικός συντάκτης

Στα ΜΜΕ, συμβατικά και ηλεκτρονικά, αναπτύσσεται ένας διάλογος, άλλοτε γόνιμος και άλλοτε αποπροσανατολιστικός.

Έχουν δημόσιο λόγο και εκφέρουν γνώμη και άποψη, για αυτό το μείζον Εθνικό θέμα την σοβούσα ελληνοτουρκική κρίση, δημοσιογράφοι, πολιτικοί σοβαροί και πολιτικοί μπαρουφολόγοι, πάσης φύσεως και παντός του επιστητού αναλυτές, δημοσιολογούντες, «κεχαριτωμένοι» και ευφυολογούντες ραδιο-τηλεοπτικοί εκπομπάρχες, Πανεπιστημιακοί σοβαροί και γραφικοί, συστημικοί διανοούμενοι και κατά περίσταση εθνομηδενιστές, καιροσκόποι πολιτικάντηδες, ανανήψαντες αριστεροί του «γλυκού νερού» και νυν νεοφιλελεύθεροι, «δήθεν» και υπεράνω, κοσμοπολίτες της κονόμας, απόστρατοι σοβαροί με γνώσεις και τεκμηριωμένη άποψη, αλλά και απόστρατοι εθνοπαράφρονες, Συνταγματολόγοι μπέρδεγουεϊ, σεισμολόγοι, συνταξιούχοι διπλωμάτες σοβαροί, αλλά και καφενόβιοι πλέον, καθώς επίσης και «διάσημοι» Αστρολόγοι.

Από τους παραπάνω, μικρή απήχηση στην Κοινή Γνώμη, έχουν οι παρεμβάσεις των ημιπαραφρόνων υπερ-πατριωτών, μέτρια οι σοβαρές και κατά το δυνατόν τεκμηριωμένες αναλύσεις, ενώ τελευταία, κάνουν δυναμική εμφάνιση στα ΜΜΕ και έχουν ισχυρή απήχηση στην μεσαία και ανώτερη κοινωνικό-οικονομική τάξη των κατά κανόνα φοροδιαφευγόντων συμπολιτών μας με καταθέσεις στο εξωτερικό, οι μετα-ιστορικοί, οι νέο-κοινωνιστές, οι αναθεωρητές αριστεροί, οι παράταιροι διεθνιστές και συνάμα λαϊκιστές και οι θεωρητικοί του κατευνασμού, της υποχωρητικότητας και του συμβιβασμού.

Αυτοί οι τελευταίοι, με αφορμή, κάποιες βλακώδεις απόψεις αποστράτων και διπλωματών, ξιφουλκούν γενικώς, εναντίον όποιου τολμήσει να εκφράσει άποψη περί προστασίας των εθνικών συμφερόντων και κατοχύρωσης, με διπλωματικά και στρατιωτική μέσα, της εθνικής και εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, να υποστηρίξει ότι, οι απόστρατοι θέλουν πόλεμο με την Τουρκία, διότι «ντιλάρουν» με τις Πολεμικές Βιομηχανίες! Αριστερός πρώην υφυπουργός, υπονόησε ότι, δεν θα είχε αντίρρηση στον μερικό αφοπλισμό του Στρατού και πρότεινε να αποχωρήσουν οι στρατιωτικές Μονάδες από τα νησιά του Αιγαίου, διότι με την παρουσία τους προκαλούν τους Τούρκους!! Και κάποια Κυρία Πανεπιστημιακός και πρώην Βουλευτής, είπε, ότι θα πρέπει να αποκλειστούν οι απόστρατοι από τα ΜΜΕ, διότι διαμορφώνουν ένα εχθρο-πολεμικό κλίμα (έτσι ακριβώς το είπε) με την Τουρκία και παρασύρουν τους πολιτικούς σε Πόλεμο!!

Και τι προτείνουν οι δήθεν φίλοι της ειρηνικής συνύπαρξης με την Τουρκία, που παρεμπιπτόντως, είναι οι ίδιοι που έδωσαν λυσσαλέες μάχες να επιβληθεί το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο ; Το αυτονόητο και αναμενόμενο. Διάλογος με την Τουρκία, για όλα τα θέματα, ακόμη και για αυτά, που αφορούν διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και ακόμη υποστηρίζουν οτι, έχει και η Τουρκία κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κύπρου και επομένως, θα πρέπει οι Κυβερνήσεις Αθηνών και Άγκυρας, μέσω διαλόγου, να κάνουν πιο δίκαιη μοιρασιά. Η συγκυριαρχία είναι μια καλή αρχή για την εκτόνωση της κρίσης. Δεν κάνουν μόνο οι Τούρκοι παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου, άλλα και οι Έλληνες του Τουρκικού. Είναι ελληνική “παραξενιά” να θέλουν οι Έλληνες εθνικό εναέριο χώρο μέχρι 10 ν.μ., ενώ τα χωρικά ύδατα είναι μέχρι 6ν.μ. Ο διάλογος των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ, όχι μόνο θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να επεκταθεί και να περιλαμβάνει όλες τις τουρκικές αξιώσεις όπως επιμένει ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ. Και ακόμη, το Δικαστήριο της Χάγης μπορεί να δώσει λύσεις στα ελληνοτουρκικά προβλήματα, ακόμη και σε αυτά που αφορούν εδαφικές αξιώσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να παρασυρθεί σε μια κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών με την Τουρκία, διότι, ότι και να κάνει η Ελλάδα, θα είναι πάντα στρατιωτικά υποδεέστερη από την Τουρκία. (σ.σ. αυτά τα λένε Έλληνες, που αμείβονται από το ελληνικό δημόσιο και έχουν ορκιστεί να φυλάσσουν το Σύνταγμα της Χώρας και να υπερασπίζονται την πατρίδα).

Εκτιμώ ότι τα παραπάνω, είναι ακραία παρακμιακά φαινόμενα, διαμορφώνουν ωστόσο, ένα κλίμα παραλυτικής αδιαφορίας στον ελληνικό πληθυσμό, που ενδεχομένως, να είναι και πιο διαβρωτικός, από τις απειλές του Τ. Ερντογάν.

Αποτρεπτικό ανάχωμα στα παραπάνω γελοία και σαφώς υστερόβουλα, αλλά και πολλαπλώς επικίνδυνα και μάλιστα, πριν καταστούν κυρίαρχη πολιτικό-κοινωνική άποψη, είναι η συγκρότηση ενός Μετώπου Λογικής για τα Εθνικά θέματα, που θα αποδέχεται το προφανές, ότι η Τουρκία συνιστά θανάσιμη απειλή για το Έθνος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.