Χρ. Μπαλάσκας: Ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης για 100 σήματα στο 8ωρο

0

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε το βράδυ της Κυριακής, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μπαλάσκας.

Η ανάρτηση του Χρήστου Μπαλάσκα

Χθες Σαββατόβραδο. Τα περιπολικά της άμεσης δράσης έζησαν κάτι το πρωτόγνωρο. Μαζί τους κι εγώ ως εκφωνητής του κέντρου. (Διαχειρίστηκα πεντακόσια περιστατικά σε έξι ώρες). Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, υπήρξε περιπολικό το οποίο έλαβε ΕΚΑΤΟ σήματα!!!!

Η ερώτηση που τίθεται είναι απλή: Είναι δυνατόν ένα περιπολικό να ανταπεξέλθει και να επιληφθεί σωστά σε εκατό περιστατικά μέσα σε οκτώ ώρες; Και απαντώ: ΟΧΙ. Ο μέσος όρος σημάτων τη χθεσινή βραδιά για τα περιπολικά της άμεσης δράσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Που όμως οφείλεται αυτό; Οφείλεται στο ότι πλέον είναι τόσο λίγοι οι συνάδελφοι και τα οχήματα που περιπολούν στην Αττική, που με το φόρτο εργασίας που υπάρχει δεν φτάνουν ούτε για δείγμα.

Τα περιπολικά των τμημάτων έχουν εξαφανιστεί και η δύναμη της άμεσης δράσης είναι πολύ μικρή για να ανταπεξέλθει. Πότε οι αρμόδιοι θα καταλάβουν ότι αυτό είναι ξεπεσμός; Πότε θα καταλάβουν ότι η αστυνόμευση έχει πάει περίπατο; Είναι δυνατόν ένα πλήρωμα να έχει τομέα ευθύνης από του Παπάγου μέχρι τον Μαραθώνα ή από την Ηλιούπολη μέχρι τα όρια του Κορωπίου;

Πρέπει νομίζω να σοβαρευτούν μερικοί και να φτιάξουν την άμεση δράση όπως πρέπει. Να μπορεί δηλαδή να αστυνομεύει την Αττική, δίνοντάς της τα αυτονόητα: Οχήματα, προσωπικό, αξιόπιστους ασυρμάτους κ.λπ. Με τη τελευταία αναδιάρθρωση έκτρωμα ήρθε η αρχή της διάλυσης και τώρα εκεί που λέγαμε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία όλα δείχνουν ότι πάμε προς το χειρότερο παρόλη την προσπάθεια της διοίκησης προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι θέμα Αρχηγείου και υπουργείου να διορθωθεί η κατάσταση. Το προσωπικό είναι αγανακτισμένο κι εγώ σαν συνδικαλιστής έχω υποχρέωση να δημοσιοποιώ τα κακώς κείμενα, όπως δημοσιοποιώ και τα καλά. Παρακαλώ όπως λάβετε γνώση…

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.