Χωρίς το στίγμα Χρυσοχοΐδη οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

0

Οι κρίσεις των αντιστρατήγων, των υποστρατήγων και των ταξιάρχων ολοκληρώθηκαν και έτσι μπορούν να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Ένα από αυτά, όπως λένε έμπειροι παρατηρητές, είναι ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν άφησε το στίγμα του στις επιλογές των προσώπων. Κρισιμότερες ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν από άλλα πρόσωπα εντός και εκτός Κατεχάκη, τα οποία μάλιστα δεν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι γνωρίζουν καλύτερα από τον υπουργό τη δυναμική των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών έγιναν και πλέον όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και σίγουρα ο υπουργός δεν θα δώσει περίοδο χάριτος σε κανέναν. Το ερώτημα είναι εάν συνειδητά ο κ. Χρυσοχοΐδης πήρε αποστάσεις (αφήνοντας παράλληλα σε αυτούς που έκαναν τις επιλογές το βάρος της ευθύνης) ή εάν «παραγκωνίστηκε». Πιθανότερο θεωρούμε το πρώτο σενάριο.

Από εκεί και πέρα ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης κρατήθηκε ζωντανός χάρη στον αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη. Ο αρχηγός θα μπορούσαμε να πούμε ότι έβαλε «βέτο» για την παραμονή του. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός δεν έβαλε το ίδιο «βέτο» για τον κ. Ψωμά, ο οποίος τελικά αποστρατεύτηκε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.