Χειροπέδες σε “μπουκαδόρους” Ρομά με λεία πάνω από 328.000 ευρώ

0

Ξεπερνά τις 328.000 ευρώ η λεία της συμμορίας Ρομά που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, που εισέβαλαν σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 22 περιπτώσεις κλοπών, μία ληστεία και τρείς περιπτώσεις πλαστογραφίας.

Μετά από επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Ιουνίου, σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Β/Α Αττικής, της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ-ΥΜΕΤ, συνελήφθησαν έξι άτομα ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα έξι. Σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία, η σπείρα των Ρομά δρούσε εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες, κάνοντας σχεδόν καθημερινά από μία διάρρηξη – κλοπή από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Β/Α Αττικής.

Η συμμορία είχε ορμητήριο την περιοχή του Ζεφυρίου. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, απογευματινές κυρίως ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Β/Α Αττικής και εντόπιζαν – στοχοποιούσαν οικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τέσσερα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα και επέλεγαν απομονωμένες οικίες, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό. Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξωτερικές θύρες, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face ή σκούφους, ενώ ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια. Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων
  • το χρηματικό ποσό των 12.145 ευρώ
  • αεροβόλο όπλο
  • 300 φυσίγγια
  • 19 κινητά τηλέφωνα, 2 tablet και 3 laptop
  • πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων
  • διαρρηκτικά εργαλεία
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.