Χειροπέδες σε πασίγνωστο ενεχυροδανειστή κι άλλους 58 για λαθρεμπορία χρυσού

0

Δύο από τα μεγαλύτερα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού από την Ελλάδα στο εξωτερικών «ξήλωσαν» η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της Ασφάλειας, της ΓΑΔΑ και την ΕΚΑΜ.

Πρόκειται για γιγάντια αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, Τρίτη, με συνολικά 59 συλλήψεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα μέλη των δύο κυκλωμάτων -ανάμεσα τους αργυροχρυσοχόοι, ενεχυροδανειστές, «μπουκαδόροι», κλεπταποδόχοι- δραστηριοποιούνταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν ποσότητες χρυσού, ασημιού, πλήθος χρυσαφικών, όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το πιο «εμβληματικό» όνομα απ’ αυτά των 59 συλληφθέντων είναι 51χρονου ενεχυροδανειστή ο οποίος αγόραζε «σε τιμή κοσμήματος κι όχι απλώς χρυσού», ενώ είχε ανοίξει υποκαταστήματα σε περισσότερες από 60 πόλεις της Ελλάδος. Η σύλληψη του έγινε στη βίλα του στη Σαρωνίδα, ενώ μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη είχε και παλαιότερα, το 2014 συγκεκριμένα. Μαζί του έχουν συλληφθεί κι άλλοι γνωστοί κοσμηματοπώλες, αλλά και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Αφορμή για την έρευνα αυτή φέρεται να είχε υπάρξει παλαιότερη έρευνα της ίδιας υπηρεσίας για σπείρα Ρομά που έκανε διαρρήξεις σπιτιών και τα τιμαλφή (κοσμήματα, ρολόγια κοκ) πουλούσε σε συνεργαζόμενα ενεχυροδανειστήρια. Εκείνη η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί μεταξύ άλλων και άτομα από τον χώρο της σόου μπιζ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.