Χειροπέδες σε διαρρήκτες στον Άγιο Δημήτριο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης

0

Η παρατηρητικότητα πληρώματος της Άμεσης Δράσης είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη -σχεδόν επ’ αυτοφώρω- δύο διαρρηκτών, την ώρα που έβγαιναν από πολυκατοικία της οδού Κλεάρχου στον Άγιο Δημήτριο.

Το περιστατικό συνέβη χθες Τετάρτη, όταν γύρω στις 15:50 οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή και διέρχονταν με το υπηρεσιακό τους όχημα από το σημείο, άκουσαν να ηχεί συναγερμός. Ακολουθώντας τον ήχο έφτασαν έξω από την πολυκατοικία όπου ακούγονταν ο συναγερμός και είδαν να εξέρχονται από την κεντρική πόρτα δύο άτομα, εμφανώς αναστατωμένα. Οι αστυνομικοί τους έκριναν ύποπτους, τους ακινητοποίησαν και τους κράτησαν στο περιπολικό μέχρι να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ανέβηκαν στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διαπίστωσαν ότι ήταν παραβιασμένη η είσοδος διαμερίσματος και αναστατωμένο (σ.σ. από το ψάξιμο) το εσωτερικό του. Να σημειώσουμε ότι η έντονη εφίδρωση και το «λαχάνιασμα» των δύο υπόπτων, ήταν στοιχεία που κίνησαν άμεσα τις υποψίες στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Όπως αποδείχτηκε πρόκειται για δύο Γεωργιανού υπηκόους, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει διάρρηξη κι είχαν αφαιρέσει αντικείμενα από το σπίτι. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ενημέρωσε ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος λείπει, με τους αστυνομικούς να τον ενημερώνουν τηλεφωνικά και να του γνωστοποιούν το περιστατικό. Παράλληλα, διασταυρώθηκε και ότι τα αντικείμενα που είχαν πάνω τους οι δύο Γεωργιανοί είχαν αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο σπίτι.

Οι άνδρες της Άμεσης Δράσης οδήγησαν τους δύο συλληφθέντες στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, που ανέλαβε την προανάκριση και τον σχηματισμό δικογραφίας. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ένας εκ των δύο Γεωργιανών είχε πάνω του πρόσφατο αποφυλακιστήριο από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, όπου εξέτισε ποινή για παρόμοια αδικήματα (κλοπές, διαρρήξεις).

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.