Χαρέλας: Σήμερα πληρώνουμε την απραξία των τριών τελευταίων ετών στο μεταναστευτικό

0

Αντικείμενο πλέον, πολιτικής αντιπαράθεσης το μεταναστευτικό και κυρίως οι χειρισμοί των τελευταίων ετών. Συνδικαλιστικοί εκφραστές και εκπρόσωποι, οφείλουμε να τοποθετούμαστε όχι πολιτικά, αλλά συνδικαλιστικά στα ζητήματα που βιώνουμε υπηρεσιακά.

Άρθρο του Παναγιώτη Χαρέλα
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ)

Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα, και όταν μάλιστα κάναμε αγώνα για να προστατεύσουμε τις ήδη υπάρχουσες, λιγοστές με τεράστιες ελλείψεις, Υπηρεσιακές δομές.

Στη βάση αυτή λοιπόν, δεν μπορώ να ξεχάσω, την επιμονή τους ή μάλλον καλύτερα την εμμονή τους να κλειδώσουν δομές και Υπηρεσίες που ήταν εξειδικευμένες για τη φύλαξη των συνόρων και τη διαχείριση των μεταναστών σε β’ και γ’ ζώνη. Την διάλυση της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού στον Έβρο! Λες και δεν θα ξαναζούσαμε εποχές 2015! Καταργήσανε Υπηρεσίες, σκορπίσανε προσωπικό, αποδόμησαν δομές, απαξίωσαν εθνικές Αξίες. Παλέψαμε, μαλώσαμε, αγωνιστήκαμε να κρατηθούμε μόνοι μας όρθιοι.

Τρία χρόνια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προτίμησε και επέλεξε να μην έχει καμία επαφή με συνδικαλιστές που εκπροσωπούν προσωπικό που φυλάει τα σύνορα, που διαχειρίζεται δομές στο εσωτερικό της χώρας, που κυνηγάει τα κυκλώματα διακινητών. Προτίμησε να προβεί σε συνδικαλιστικές διώξεις για τις αλήθειες που “ξεστόμιζαν” οι συνοριακοί και χαλούσαν την μαγιά.

Σήμερα, και μετά την απραξία τους για τις αλήθειες που λέγαμε, μας οδηγούν σε δύσκολες καταστάσεις διαχείρισης των ροών και δυστυχώς για αυτούς, τους αφήνει έκθετους γιατί κάποιοι τότε τα λέγανε αλλά η “στρατιωτική τους παιδεία” δεν τους επέτρεπε να… μας ακούσουν καν!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.