Χαρέλας: Η δέσμευση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τις προκαταβολές αποσπάσεων σε νησιά

0

Ανάρτηση στη σελίδα της ΠΟΣΥΦΥ στο Facebook, για το ζήτημα των προκαταβολών σε αστυνομικούς που αποσπώνται σε νησιά, έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Χαρέλα

Επειδή έχει υπάρξει μια αναστάτωση σχετικά με τις προκαταβολές για τα προγράμματα με τα οποία αποσπούνται οι συνάδελφοι σε νησιά και Έβρο, ήδη επικοινωνήσαμε με την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου και ενημερωνόμαστε για το θέμα.

Από την άνοιξη του 2018 έχει ομαλοποιηθεί η διαδικασία των προκαταβολών για κάθε συνάδελφο που αποσπάται και έτσι σταμάτησε η συνεχιζόμενη ανασφάλεια για την χορήγηση αυτών των προκαταβολών. Είχαμε φτάσει σε σημείο, συνάδελφοι να μην λαμβάνουν καμιά προκαταβολή και να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ, περιμένοντας μήνες και χρόνια ακόμη για να τα εισπράξουν.

Ήδη το αρχικό ποσοστό της προκαταβολής από 50% μεταβλήθηκε στο 80% με πρωτοβουλία των αρμόδιων αλλά και νυν Αρχηγού όπως επίσης και δικού μας αιτήματος.

Το τελευταίο διάστημα το ποσοστό αυτό έχει περιοριστεί κατά 15% – 20% λόγω της διασφάλισης μελλοντικής χρηματικής ροής. Δηλαδή επιδιώχθηκε να μην φτάσουμε πότε στο σημείο να μην υπάρχουν χρήματα και να μην μπορούν να δοθούν καθόλου σε αυτούς που θα αποσπαστούν στο μέλλον.

Ενημερωθήκαμε όμως πως με ενέργειες του Αρχηγείου το επόμενο διάστημα επανέρχεται η διαδικασία στην κανονικότητα και η χρηματοδότηση των προκαταβολών θα επανέλθει στα επίπεδα του 80%.

Τέλος επισημαίνεται πως αυτές οι εκκαθαρίσεις γίνονται σύντομα.

Ως ΠΟΣΥΦΥ παρακολουθούμε το θέμα και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.