Φώτο Katechaki: Το διαμέρισμα όπου επιχειρεί η Αντιτρομοκρατική στο Νέο Κόσμο

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μεγάλης έκτασης επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 9 προσαγωγές ατόμων κουρδικής καταγωγής (8 άνδρες και 1 γυναίκα), που φέρονται να έχουν σχέση με τη εξτρεμιστική οργάνωση DHKP-C. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πραγματοποιήσει και παλαιότερα ανάλογες έρευνες (σ.σ. σε Θεσσαλονίκη και Γκύζη), προχωρώντας σε συλλήψεις μελών του DHKP-C. Τότε είχε βρεθεί και οπλισμός. Να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2013, ανοιχτά Χίου και Οινουσών, είχε βρεθεί φουσκωτό σκάφος που μετέφερε παράνομο οπλισμό -μία υπόθεση που είχε συνδεθεί με τη κουρδική οργάνωση-.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έφοδος της Αστυνομίας έγινε σε τρία διαμερίσματα, τα οποία εξετάζονται εξονυχιστικά. Σε κάποια απ’ αυτά έχουν βρεθεί υλικά για εκρηκτικό μηχανισμό, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (σ.σ. εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και usb sticks).

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας γίνεται λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, για επίσημη επίσκεψη στη Αθήνα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.