Αυτοί είναι οι Αλβανοί κακοποιοί που «άδειαζαν» τα σπίτια των ποδοσφαιριστών (pics)

0

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των πέντε Αλβανών κακοποιών που είχαν συστήσει την εγκληματική ομάδα που λήστευε πολυτελείς κατοικίες στα νότια προάστια, ανάμεσα τους και τα σπίτια 9 ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

(επ.) GJERGJI (ον.) BARDHOK του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 27-5-1985 στην Αλβανία

(επ.) GIERGJI (ον.) ALGIDA του LEFTER και της SANIJE που γεννήθηκε στις 27-6-1984 στην Αλβανία

και τους μη συλληφθέντες:

(επ.) GJERGJI (ον.) ALBERT του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 30-12-1983 στην Αλβανία

(επ.) GJERGJI (ον.) ANTON του PASHK και της MARIA που γεννήθηκε στις 8-6-1988 στην Αλβανία

(επ.) GJERGJI (ον.) NIKOLIN του MARK και της BARDHE που γεννήθηκε στις 6-7-1990 στην Αλβανία

Πώς δρούσε η σπείρα που εξαρθρώθηκε στα νότια προάστια

Τα μέλη σπείρας των Αλβανών κακοποιών, με τις τουλάχιστον 33 κλοπές – διαρρήξεις από πολυτελείς κατοικίες στη νοτιοανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, είχαν ιδιαίτερη… αδυναμία στα σπίτια ποδοσφαιριστών. Πιο συγκεκριμένα, θύματα είχαν πέσει 8 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται -ή αγωνίζονταν κατά το διάστημα εκείνο- στον Ολυμπιακό κι ένας στην ΑΕΚ. Ανάμεσα στα θύματα τους και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το έτερο ως «υποστηρικτικό» που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως «όχημα διαφυγής».

Ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν ευχερώς με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν. Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό. Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων 700 ευρώ, καθώς και δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.