Αυτά είναι τα 59 νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. – Σε ποιες υπηρεσίες θα καταλήξουν (pics)

0

Συνολικά 59 νέα οχήματα εντάσσονται στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για περιπολικά της Άμεσης Δράσης, οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και οχήματα για τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι με τα νέα οχήματα θα ενισχυθεί σημαντικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση των υπηρεσιών του Σώματος, κυρίως στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για 20 υπηρεσιακά αυτοκίνητα, δωρεά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, που κατανέμονται στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, για τη διενέργεια περιπολιών, 14 συμβατικά αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατανέμονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και 25 αυτοκίνητα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, που επίσης αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατανέμονται στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την προμήθεια άλλων 500 περίπου οχημάτων διάφορων τύπων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.