Άξιζε την αποστρατεία ο επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας;

0

Ένας από τους αξιωματικούς που είδε την πόρτα της εξόδου από το Σώμα στις έκτακτες κρίσεις ήταν και ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, Θανάσης Πράπας.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο αξιωματικός «κάηκε» λόγω Ρουβίκωνα. Δηλαδή, λόγω του γεγονότος ότι σε πολλές καταδρομικές επιθέσεις της αναρχικής ομάδας η Κρατική Ασφάλεια δεν έδειξε αντανακλαστικά.

Συμπληρώνεται, ωστόσο, μόνο από την παραπάνω άποψη το παζλ της αλήθειας;

Δεν πρέπει κάποιος να αναφέρει ότι η Κρατική Ασφάλεια είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξη δεκάδων στόχων σπαταλώντας τεράστιες δυνάμεις; Οι απώλειες σε προσωπικό δεν αποδυνάμωναν την υπηρεσία σε πληροφοριακό επίπεδο; Η απόφαση να φυλάσσονται από την Κρατική Ασφάλεια τόσοι στόχοι δεν είχε την έγκριση της ηγεσίας; Δεν αποτελούσε αυτό μία κεντρική στρατηγική; Επίσης, όσοι υποψήφιοι στόχοι του Ρουβίκωνα και να φυλάσσονταν ήταν ποτέ δυνατόν να υπήρχε κάλυψη για όλους τους πιθανούς στόχους;

Για να είμαστε δίκαιοι λοιπόν πρέπει να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας ίσως έπεσε «θύμα» επιλογών, τις οποίες δεν έκανε ο ίδιος.

ΥΓ: Η Κρατική Ασφάλεια, όπως λέει και το όνομά της, είναι μία νευραλγική υπηρεσία. Το ζήτημα της σπατάλης τόσο μεγάλων δυνάμεων σε φυλάξεις είναι σοβαρό. Και αυτό γιατί οι πληροφορίες που μπορεί να «χάνονται» γιατί «δεν υπάρχει κόσμος», δίνοντας προτεραιότητα να φυλάσσονται άτομα και κτίρια (δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που πράγματι υπάρχει λόγος φύλαξης) μπορεί να επιφέρουν ζημία όχι στο Σώμα αλλά στην κοινωνία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.