Αστυνομικός «νοίκιαζε» τον ασύρματό του σε κακοποιούς – «Ταρίφα» 2.000 ευρώ

0

Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού, που φέρεται να είχε «νοικιάσει» τον υπηρεσιακό του ασύρματο έναντι 2.000 ευρώ σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης, σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικός «νοίκιασε» τον ασύρματο σε δύο άτομα, τα οποία ήθελαν να ακούνε τις διαβιβάσεις των αστυνομικών για να μην πέφτουν σε ελέγχους κατά τη διάρκεια κλοπών που πραγματοποιούσαν στην Αθήνα.

Σε έρευνα που έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης βρέθηκε ο ασύρματος στο όχημα που χρησιμοποιούσαν τα δύο άτομα για να πραγματοποιούν κλοπές. Το γενετικό υλικό των δύο ατόμων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του αστυνομικών και των δύο ανδρών για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.