Η Αστυνομία αναζητά τον Στέφανο Χίο για διασπορά ψευδών ειδήσεων

0

Αυτεπάγγελτη δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων (άρθρο 191 του Π.Κ.) ασκήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του Στέφανου Χίου -εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό».

Αιτία το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο αναφέρει ότι ότι κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ λόγω του κορονοϊού Covid-19. Ο Στέφανος Χίος αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προκειμένου να συλληφθεί και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Λόγω του δημοσιεύματος που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, δύναται να προκληθούν φαινόμενα συνωστισμού σε σούπερ μάρκετ, με κίνδυνο για τους πολίτες και για τη δημόσια υγεία.

Τι αναφέρει το άρθρο 191 του Π.Κ.

«Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Χίος και το «Μακελειό» έχουν μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη!

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.