Ασφάλεια Δυτ. Αττικής: Χειροπέδες σε κύκλωμα διακίνησης… «σάπιων ψαριών»

0

«Τσουρέκι», «σουφλέ σοκολάτας», και… «σάπια ψάρια» διακινούσε στις πιάτσες των ναρκωτικών μία συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για τις κωδικές ονομασίες κάνναβης και κοκαΐνης που «έσπρωχναν» τα 9 άτομα (7 Έλληνες και 2 Αλβανοί) που συνελήφθησαν μετά από ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Μέγαρα και Κυψέλη. Αξίζει να σημειώσουμε αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. Η συγκεκριμένη συμμορία δρούσε κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής διακινώντας ναρκωτικά ακόμη και την περίοδο της «καραντίνας» λόγω του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εδώ και εβδομάδες δούλευαν την υπόθεση, συλλέγοντας πληροφορίες και δημιουργώντας το «προφίλ» των εμπλεκομένων, ενώ κατάφεραν να εντοπίσουν και τις αποθήκες – καβάτζες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Αρχηγικό ρόλο είχαν οι δύο Αλβανοί, που εξασφάλιζαν τις ποσότητες ναρκωτικών, τη μεταφορά τους στην Αθήνα, την αποθήκευση τους και στη συνέχεια την προμήθεια των 7 διακινητών της κάνναβης και της κοκαΐνης.

«Πακιστανικοί» αριθμοί και όπλα

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις κωδικές ονομασίες που προαναφέραμε για τα ναρκωτικά, ψεύτικα ονόματα, ενώ εφάρμοζαν μέτρα αντιπαρακολούθησης και ιδιαίτερης προφύλαξης κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μέλη του κυκλώματος παρέδιδαν κάνναβη και κοκαΐνη κατ’ οίκον, ενώ το τελευταίο δίμηνο διαπιστώθηκε ότι έκαναν περισσότερες από 246 συναλλαγές.

Τέλος, σε 10 κατ’ οίκον και 3 σε οχήματα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10 κιλών και 321,6 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 154,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 54.605 ευρώ, περίστροφο, γεμιστήρας τυφεκίου με 2 φυσίγγια, σιδερογροθιά, 2 σουγιάδες, 6 ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.