Αριστείο σε αστυνομικό για τη σύλληψη Μαζιώτημε πρόταση Γεροβασίλη

0

Με το αριστείο ανδραγαθίας, μετά από απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα τιμηθεί το πρωί της Παρασκευής σε ειδική τελετή στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα, ο Πατρινός Υπαρχιφύλακας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ρεπορτάζ από το thebest.gr

Πρόκειται για τον αστυνομικό, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014 υπηρετώντας στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην Αθήνα, τραυματίστηκε σοβαρά και εάν δεν φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο θα είχε χάσει τη ζωή του από τα πυρά του γνωστού κακοποιού Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι.

Ο πατρινός αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την αιματηρή συμπλοκή έπειτα από απόπειρα ένοπλης ληστείας σε κατάστημα στην οδό Μητροπόλεως 44.

Η μία σφαίρα τον βρήκε λίγα εκατοστά κοντά στην καρδιά και εάν δεν φορούσε αλεξίσφαιρο σήμερα δεν θα ήταν στη ζωή.

Σήμερα, υπηρετεί σε αστυνομική υπηρεσία της Πάτρας και η πολιτεία του αποδίδει την οφειλόμενη τιμή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την Παρασκευή (22-11-2019), στις 11.00 π.μ., στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος  «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας», στον Υπαρχιφύλακα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Ανδρέα.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο θα επιδοθεί στον τιμώμενο αστυνομικό, παρουσία μελών της οικογένειάς του, επίσημων προσκεκλημμένων και όλων των
Διοικητών των Αστυνομικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Γεώργιο
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

Η απονομή πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, μετά από πρόταση της τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κας Όλγας ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα – πράξη αυτοθυσίας, που επέδειξε ο τιμώμενος αστυνομικός.

Πιο συγκεκριμένα, την 16-07-2014, στην Αθήνα, ο Υπαρχιφύλακας ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Ανδρέα, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία,
ενεπλάκη σε ένοπλη συμπλοκή και τραυματίστηκε από πυροβολισμούς εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του.

thebest.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.