Αψογοι οι χειρισμοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στην υπόθεση με το 11 μηνών βρέφος

0

«Μικρές στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν υπήρχαν σωματικές κακώσεις…». Αυτό είναι το συμπέρασμα των ιατροδικαστών, που αναφέρεται στην έκθεση εξέτασης του 11μηνου βρέφους στου Ζωγράφου, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών.

Αναδημοσίευση από το «Πρώτο Θέμα», Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Μια διαπίστωση για την οποία οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, από την μεθοδική έρευνα που πραγματοποίησαν ήταν σίγουροι από την πρώτη στιγμή.

Και για το λόγο αυτό έριξαν όλο το βάρος στην επιστημονική έρευνα, λαμβάνοντας καταθέσεις από καθηγητές Ιατρικής οι οποίοι έχουν ειδίκευση στην ασθένεια από την οποία έπασχε το άτυχο μωράκι και έδωσαν επιστημονικές εξηγήσεις που αφορούν στο επίμαχο ζήτημα.

Άλλωστε από τις πρώτες ώρες που ξεκίνησαν την έρευνα, οι αξιωματικοί πεπεισμένοι ότι δεν είχαν να κάνουν με περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην κατάθεση των γονέων που έλεγαν ότι το παιδί τους αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ελάμβανε ειδική αγωγή (με τη μορφή υπόθετων- των οποίων η λήψη απαιτούσε χρήση ειδικού αντικειμένου) και τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα το παιδί να παθαίνει σπασμούς.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων χειρίστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση. Οι γονείς του βρέφους και το φιλικό τους ζευγάρι από τη Συρία, δέχτηκαν να παραμείνουν στη ΓΑΔΑ για να διευκολύνουν την έρευνα και τελικά να αποδεσμευθούν σήμερα το μεσημέρι και να επιστρέψουν στην οικία τους αφού πλέον η υπόθεση έχει κλείσει.

Δεν υπάρχει δηλαδή σεξουαλική κακοποίηση, αλλά κακοποίηση από την κακή χρήση του ειδικού αντικειμένου που χρησιμοποιούσαν για να χορηγήσουν την αγωγή στο βρέφος λόγω της ασθένειας από την οποία έπασχε.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Ανηλίκων, πήραν καταθέσεις από τους ιατροδικαστές και τους θεράποντες ιατρούς του βρέφους. Μάλιστα, από το απόγευμα της Κυριακής οι γιατροί είχαν αναφέρει στους αξιωματικούς του Ανηλίκων ότι πιθανότατα δεν πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για λανθασμένη χρήση της ειδικής συσκευής για τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως για τον χειρισμό της ευαίσθητης αυτής υπόθεσης, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων δέχθηκαν συγχαρητήρια από την Εισαγγελία Αθηνών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.