Αποζημίωση στον Τάσο Θεοφίλου για την άδικη φυλάκισή του

0

Αποζημίωση για την άδικη φυλάκισή του, επί πέντε χρόνια, επιδίκασε στον Τάσο Θεοφίλου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κάνοντας δεκτή την προσφυγή που κατέθεσε μόλις κατέστη αμετάκλητη η απαλλακτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Θεοφίλου, με τη συνδρομή του συνηγόρου του Κώστα Παπαδάκη, προσέφυγε στο δικαστήριο (σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι το ίδιο που εκδίκασε την υπόθεσή του), διεκδικώντας αποζημίωση για τους 59 μήνες άδικης παραμονής του στην φυλακή όσον αφορά τη ληστεία στην Πάρο το 2012.

Η προσφυγή κατατέθηκε αμέσως μετά την ομόφωνη άρνηση του 5ου Τμήματος του Αρείου Πάγου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να αναιρέσει την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ιούλιο του 2017. Το αίτημα αναίρεσης είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων – με εισήγηση του Εισαγγελέα Έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου στο ιδιο μήκος κύματος -, έκανε δεκτό το αίτημα του Θεοφίλου, ορίζοντας αποζημίωση 20 ευρώ, από τα 29 – ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος για κάθε ημέρα άδικης κράτησης του 34χρονου αιτούντος.

Ο Θεοφίλου, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Πηγή: tovima.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.