Αποζημίωση σε Ηριάννα και Περικλή για την άδικη φυλάκισή τους

0

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών μετά από αίτηση των δύο νεαρών αποφάσισε σήμερα να τους καταβληθεί αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν άδικα στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου και παρέμειναν μέχρι την αθώωσή τους από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης οι δικηγόροι τους τόνισαν ότι η κράτηση τους πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο εκείνη ήταν στη φυλακή. «Τους έκοψαν τα φτερά» είπε η συνήγορος του Περικλή, ζητώντας απο το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα. Τελικά το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε ημέρα κράτησης.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.