Η απολογία του αστυνομικού που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια: «Μου έκαναν τη μέθοδο του εικονικού πνιγμού»

0

Το απολογητικό υπόμνημα του αστυνομικού που βρέθηκε ξυλοκοπημένος και δεμένος σε καρέκλα μέσα σε διαμέρισμα στη Νίκαια φέρνει στο φως της δημοσιότητας η HuffPost Greece.

Πρόκειται για τον αστυνομικό που κρίθηκε προχθές προφυλακιστέος. Κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία. Οι Αρχές θεωρούν ότι μαζί με άγνωστους για τις Αρχές συνεργούς του εισέβαλε σε διαμέρισμα Πακιστανών με σκοπό να κλέψει σακούλες με λαθραία τσιγάρα. Εκεί εγκλωβίστηκε, περικυκλώθηκε από άνδρες πακιστανικής καταγωγής και ξυλοκοπήθηκε. Σε βάρος εφτά Πακιστανών ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και αρπαγή.

Η δικηγόρος του αστυνομικού κ. Βάσω Πανταζή δηλώνει από την πλευρά της στη HuffPost Greece ότι «ο πελάτης μου προφυλακίστηκε με ένα πολύ ιδιαίτερο σκεπτικό. Δηλαδή, ότι η δικογραφία είναι ανοιχτή και ότι αναμένονται αποτελέσματα από εργαστηριακές εξετάσεις, όπως και άλλα στοιχεία. Και αυτό παρότι ο πελάτης μου είχε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε κανένα υπηρεσιακό παράπτωμα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Σώμα».

Αναλυτικά, το απολογητικό υπόμνημα του αστυνομικού:

«Κινήθηκα με το μηχανάκι μου προς την οδό Πέτρου Ράλλη με κατεύθυνση την Νίκαια, που όπως ανέφερα και ανωτέρω βρίσκεται η οικία της αρραβωνιαστικιάς μου.  Η διαδρομή που ακολούθησα ήταν η ακόλουθη: Από την πλατεία Χαλκηδόνας κινήθηκα στην Πέτρου Ράλλη με κατεύθυνση προς Νίκαια και έστριψα δεξιά στην οδό Γέμελου προς Νίκαια. Στο ύψος που η οδός Γέμελου διασταυρώνεται με την οδό Καρακουλουξή λίγα μέτρα πριν και απέναντι από την είσοδο μιας μικρής πολυκατοικίας στο νούμερο 23, είδα σταθμευμένο έλα λευκό όχημα με ανοικτές τις πόρτες και το πορτ – παγκάζ, γεγονός που μου κίνησε την περιέργεια δεδομένης της ώρας να είναι ένα αυτοκίνητο ξεκλείδωτο και με όλες τις πόρτες του ανοικτές στη μέση σχεδόν του οδοστρώματος, δεδομένου ότι το πλάτος της οδού Γέμελου δεν είναι πολύ μεγάλο. Ακινητοποίησα το δίκυκλο που οδηγούσα και σχεδόν ταυτόχρονα είδα έναν άντρα, πιθανόν Πακιστανικής καταγωγής,  να βγαίνει από την είσοδο της πολυκατοικίας, κρατώντας μια μεγάλη μαύρη πλαστική τσάντα και να την τοποθετεί στο αυτοκίνητο, ενώ αμέσως μετά εισήλθε εκ νέου στην είσοδο της πολυκατοικίας με γοργό βηματισμό. Λόγω της επαγγελματικής μου εμπειρίας ο τρόπος που κινήθηκε το άτομο σε συνδυασμό με την ώρα και τον τρόπο στάθμευσης του οχήματος, μου δημιούργησε  την πεποίθηση ότι κάτι παράνομο ελάμβανε χώρα και αποφάσισα, αφού στάθμευσα το μηχανάκι στο στενό της Καρακουλουξή, να κατέβω προς τα κάτω και αφού του γνωστοποιήσω την ιδιότητα μου, να τον ελέγξω, όπως είχα κάνει και στο παρελθόν σε παρόμοιες υποθέσεις.

«Το τραγικό μου λάθος»

«Αμέσως όταν τον πλησίασα και του δήλωσα ότι είμαι αστυνομικός ζητώντας του  να με πληροφορήσει τι περιέχει η σακούλα, εκείνος τράπηκε σε φυγή και εισήλθε αιφνίδια στην είσοδο της πολυκατοικίας. Στο σημείο αυτό διέπραξα και το τραγικό μου λάθος. Τον ακολούθησα και με το που πάτησα το πόδι μου στην πολυκατοικία έπεσαν πάνω μου πάνω από δέκα άνθρωποι με περικύκλωσαν και άρχισαν όλοι μαζί να με χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι, ενώ με σέρνανε προς κάποιο από τους ορόφους της πολυκατοικίας. Κατά την διάρκεια που δεχόμουν τα χτυπήματα, άκουσα στην άκρη τον θόρυβο που κάνει η μηχανή ενός αυτοκινήτου που φεύγει και φωνές από το δρόμο σε άλλη γλώσσα από Ελληνικά, εκτός της λέξης «μαχαίρι» που την άκουσα να την φωνάζουν κάποια στιγμή».

«Ένιωθα το κεφάλι μου να σπάει»

«Καθ’ όλη τη διάρκεια που με τραβούσαν με την βία και με χτυπούσαν για να εισέλθω με την βία στο διαμέρισμα τους, σκεφτόμουν μόνο πόσο γρήγορα εξελίχθηκαν όλα και δεν πρόλαβα να ενημερώσω το κέντρο άμεσης δράσης. Ήμουνα σίγουρος ότι δεν θα έβρισκε κανείς πια. Μέσα στο διαμέρισμα ξεκίνησε το μαρτύριο μου. Άπαντες οι κατηγορούμενοι Πακιστανικής Καταγωγής με χτυπούσαν με γροθιές στο πρόσωπο σε σημείο παραμόρφωσης μου, ενώ κάποια στιγμή και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ αυτό, άκουγα τον ήχο κρακ κρακ από το κεφάλι μου, το ένιωθα στην κυριολεξία να σπάει, όπως έσπασε και η μύτη μου και πλημμύρισα στο αίμα. Επιπρόσθετα, χτυπάγανε το κεφάλι μου με ένα σκαμπώ, με αποτέλεσμα να γίνει ολόκληρο άνοιγμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στην από 18.10.2018 ένορκη κατάθεση του ο μάρτυρας – αστυνομικός. Μετέπειτα άρχισε το βασανιστήριο με το μαχαίρι. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος φορούσε καφέ ρούχα, κρατώντας ένα μαχαίρι μεγάλο με ξύλινη λαβή, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε από τα αστυνομικά όργανα που εισήλθαν στο διαμέρισμα εντέλει για να με σώσουν, γεμάτο αίματα και κάτω από το κρεβάτι που καθόταν, με χτυπούσε με δύναμη στο κεφάλι με τη λάμα του  μαχαιριού, ενώ μου χάραζε και το κεφάλι με το μυτερό μέρος, τραβώντας μου γραμμές. Ένιωθα στην κυριολεξία ότι με σφάζουν σαν αρνί, ο πόνος ήταν αφόρητος και πίστεψα πραγματικά πως θα πεθάνω.

Περαιτέρω οι υπόλοιποι, αφαιρώντας μου το ειδικό περιλαίμιο που φορούσα στο λαιμό μέχρι το στόμα μου, για να προστατεύεται ο λαιμός μου από τον αέρα, όταν οδηγώ το μηχανάκι μου, μου έδεσαν γύρω από το λαιμό μου ένα σεντόνι και εφάρμοσαν πάνω μου το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού, ήτοι έσφιγγαν το σεντόνι γύρω από το λαιμό μου τόσο δυνατά, μέχρι που ένιωθα ότι δεν έχω πλέον αέρα να αναπνεύσω και μόλις έβλεπαν ότι πήγαινα να λιποθυμήσω, αφήναν το σεντόνι στιγμιαία, και μετά πάλι το ίδιο.

Με έριξαν κάτω και με το μαχαίρι που έσκισαν τα χείλη, ενώ με την λάμα με κοπανούσαν στα δόντια μου(!) εξ ου και σήμερον είχε προγραμματιστεί γναθοχειρουργική επέμβαση για την ανάταση της γνάθου και τοποθέτηση σίδερων για να κατέβουν εκ νέου τα δόντια μου στην φυσική τους θέση, αφού από τα σφοδρά χτυπήματα τα δόντια μου μπήκαν μέσα στα ούλα(!) Κανείς άνθρωπος εύχομαι να μη βιώσει αυτό το βασανιστήριο που έζησα εγώ. Ήμουν δεμένος πισθάγκωνα, όπως κατέθεσαν το σύνολο των αστυνομικών που με βρήκαν στο διαμέρισμα, σχεδόν πεθαμένος και με χτυπούσαν διαρκώς και ανηλεώς. Αν δεν με έβρισκαν οι συνάδελφοι μου είμαι σίγουρος ότι δεν θα ζούσα. Όπως καταθέτει και ο μάρτυρας αστυνομικός στην από 18.10.2018 ένορκη εξέταση του, όταν με βρήκαν οι συνάδελφοι αστυνομικοί, δεν μπορούσα καν να μιλήσω από τα χτυπήματα και το μόνο που κατόρθωσα να ψελλίσω ήταν να με βοηθήσουν γιατί με σκοτώνουν».

Πηγή: HuffingtonPost.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.