Απολογείται ο γιατρός που κατηγορείται για «φακελάκι» στη Θεσσαλονίκη

0

Με την κατηγορία ότι εισέπραξε «φακελάκι» 1.000 ευρώ από γυναίκα ασθενή, προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση, στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής, συνελήφθη γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραπέμφθηκε σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς ώστε να απολογηθεί.

Ο κατηγορούμενος, γυναικολόγος – ογκολόγος, ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για αύριο στις 12 το μεσημέρι και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης. Προηγουμένως, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που του απήγγειλε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ επάγγελμα, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει, εκτός από την υπόθεση για την οποία συνελήφθη, μία ακόμη καταγγελλόμενη περίπτωση δωροληψίας.

Ο ίδιος, μέσω του συνηγόρου του, αρνείται την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία. «Δεν απαίτησε και δεν έλαβε χρήματα. Του προσφέρθηκαν κάποια χρήματα, τα οποία ήταν για χάρη ευχαριστίας για τις προσφερθείσες υπηρεσίες», ανέφερε ο υπερασπιστής του, Δημήτρης Τσάκος.

Πηγή: newsbeast

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.