Αποκαλυπτικό έγγραφο: Είσαι αστυνομικός… θεριακλής; Θα πληρώνεις κι εσύ πρόστιμο

0

Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος «δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στο αστυνομικό προσωπικό, στους συνοριοφύλακες (σ.σ. ακόμη και στα ελληνοαλβανικά σύνορα;) και στους ειδικούς φρουρούς καθώς και στο πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κανέναν χώρο εργασίας».

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος

Η ΕΛ.ΑΣ θα παρεμβαίνει σε καταγγελίες πολιτών για το παράνομο κάπνισμα, όμως οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν, με τη σειρά τους, την Αστυνομία γιατί οι ένστολοι καπνίζουν στα αστυνομικά τμήματα, στις σκοπιές ή ακόμη και μέσα στα περιπολικά! Αυτό ανακύπτει από έγγραφο που συντάχθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2019 από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και το οποίο αναφέρεται στα… μέτρα που μπορεί να λάβουν κι οι πολίτες εναντίον των αστυνομικών στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Με απαίτηση από τη Λεωφόρο Κατεχάκη να ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να μην εμφανισθεί καπνιστής αστυνομικός σε καμιά δραστηριότητα της Αστυνομίας, ενώ την ευθύνη ελέγχου θα έχουν οι διοικητές των υπηρεσιών. Με ειδική, μάλιστα, μνεία ότι είναι συνυπεύθυνοι σε περίπτωση που καπνίζει κάποιος αστυνομικός στην υπηρεσία τους, ενώ κι οι ίδιοι θα έχουν «αυξημένες πειθαρχικές ευθύνες». Έτσι οι διοικητές κρίσιμων υπηρεσιών εκτός της καταδίωξης των κακοποιών θα έχουν την ευθύνη να κυνηγούν και τα «φουγάρα» συναδέλφους τους.

Κι ίσως το πιο ενδεικτικό είναι ότι αν κάποιος πολίτης ύποπτος για την τέλεση αδικήματος ανακρίνεται μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία αν εντοπίσει κάποιον ένστολο να καπνίζει στα πέριξ και να προχωρήσει σε σχετική καταγγελία!

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» «δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στο αστυνομικό προσωπικό, στους συνοριοφύλακες (σ.σ. ακόμη και στα ελληνοαλβανικά σύνορα;) και στους ειδικούς φρουρούς καθώς και στο πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κανέναν χώρο εργασίας (κτίρια υπηρεσιών, χώρους εκτέλεσης υπηρεσιών σκοπών, οχήματα μεταφοράς προσωπικού ή εκτέλεσης υπηρεσιακών καθηκόντων κ.λπ).

Κινητοποίηση

Ακολούθως στο έγγραφο ζητείται να υπάρχει κι άμεση κινητοποίηση -σε μια γενική επιφυλακή- όταν υπάρξουν καταγγελίες πολιτών για αστυνομικούς που «ξεχαρμανιάζουν». Με ιδιαίτερη μάλιστα επισήμανση στους υπότροπους ένστολους. Έτσι λοιπόν επισημαίνεται «άμεσα θα αντιμετωπίζεται κάθε σχετική με το αντικείμενο του θέματος καταγγελία σε βάρος του προσωπικού του Σώματος προς δε και τις περιπτώσεις υπότροπης συμπεριφοράς, πάντοτε εντός του νομικού πλαισίου».

Σημειώνεται ότι οι παραβάτες αστυνομικοί απειλούνται με το πρόστιμο των 100 ευρώ κι άλλες πειθαρχικές κυρώσεις.

Τέλος, η ευθύνη για την «πιστή κι απαρέγκλιτη τήρηση κι εφαρμογή των ισχυουσών ρυθμίσεων», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, ανατίθεται στους διοικητές – προϊσταμένους των υπηρεσιών.

Τέλος, δίνονται εντολές επιτήρησης σε όλη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ώστε να υπάρχει, σε συσκέψεις, διαρκής ενημέρωση για τους καπνιστές αστυνομικούς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.