Αποφυλάκιση Κορκονέα: Φόβοι για χτύπημα από «Ο.Λ.Α.» ή «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Δύο φορές κατά το παρελθόν (2014 και 2017), η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε ανοίξει πυρ με Kalashnikov εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

0

Αναβρασμός επικρατεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Η μεγάλη αγωνία είναι τυχόν επανεμφάνιση του ένοπλου αντάρτικου πόλεως.

Αναδημοσίευση από reader.gr, Κώστας Παπαδόπουλος

Σε πρώτη φάση έχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς των διμοιριών ΜΑΤ – ΥΜΕΤ και των άλλων μονάδων που πραγματοποιούν περιπολίες πέριξ των Εξαρχείων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι εκτιμήσεις των Αρχών είναι πως οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα έντονες σε επίπεδο επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες ευθείς βολής. Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έχει ζητηθεί και από τους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, ενώ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τα μέτρα ασφαλείας είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα αυστηρά.

Οι δύο τρομοκρατικές ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις αυτή την περίοδο είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και η «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Αμφότερες έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με βόμβες, ρουκέτες, χειροβομβίδες και Kalashnikov, με το ενδεχόμενο επίθεσης εναντίον ανθρώπινου στόχου (αστυνομικού ή δικαστικού) να προκαλεί αγωνία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Παραμένει άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκονται από άποψη χρημάτων και οπλισμού λόγω της μακράς περιόδου σιγής, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επανεμφάνιση τους με αφορμή την αποφυλάκιση Κορκονέα.

Δύο φορές, άλλωστε, κατά το παρελθόν (2014 και 2017), η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε ανοίξει πυρ με Kalashnikov εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.