Απόδραση από τον Κορυδαλλό: Αδέρφια, ληστές ηλικιωμένων οι κρατούμενοι που… το ‘σκασαν

0

Νέες αποκαλύψεις για την απόδραση δυο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό. Πρόκειται για δυο αδέρφια που είχαν καταδικαστεί και κλοπές και ληστείες κατά ηλικιωμένων. Δεν υπήρχε σκοπός και γι’ αυτό δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν. Με αυτοσχέδιους γάντζους και αυτοσχέδια σχοινιά κατάφεραν και βγήκαν στο οδό Αριστάρχου.

Ρεβεγιόν με απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλό έκαναν δυο Αλβανοί, δυο αδέρφια, που είχαν καταδικαστεί για κλοπές και ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων. Η απόδρασή τους έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αλλά την… πήραν χαμπάρι στις φυλακές το πρωί όταν έγινε η καταμέτρηση των κρατουμένων.

Ήταν περίπου 20:30 με 20:40 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν οι δυο κρατούμενοι απέδρασαν κάτω από τη μύτη των… πάντων. Άγνωστο ακόμα πως, κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, στο ισόγειο της Δ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, είπε στο newsit.gr ο Αντώνης Αραβαντινός, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Απόδραση κρατουμένων από τον Κορυδαλλό!

Αφού έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους, οι δυο κακοποιοί πέρασαν στο χώρο του “νεκρού” προαυλίου, πήδηξαν μάντρα περίπου τεσσάρων μέτρων και από εκεί βρέθηκαν στη λεγόμενη “νεκρή ζώνη”, όπου – σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό– κινείται η περίμετρος ελέγχου.

Από εκεί κινήθηκαν βόρεια και έφτασαν κάτω από τη σκοπιά 6. Εκεί, έριξαν δυο φορές τον αυτοσχέδιο γάντζο που είχαν φτιάξει. Με τη… δεύτερη προσπάθεια, κατάφεραν να αναρριχηθούν και βγήκαν στην οδό Αριστάρχου και στην… ελευθερία!

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το πως κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και να φτιάξουν τον γάντζο, είναι και πως δεν έγιναν αντιληπτοί. Και κυρίως γιατί δεν υπήρξαν σκοποί ούτε στο φυλάκιο 6 ούτε στο φυλάκιο 5 που βρίσκεται κοντά. Άγνωστο παραμένει αν οι δραπέτες έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Αντίθετα με τις σκοπιές 5 και 6, στο φυλάκιο 7 υπήρχε σκοπός. Δεν γνωρίζει κανείς ακόμα, όμως, αν αυτός (ο μοναδικός που θα μπορούσε να έχει κάποια ορατότητα) είδε τους δυο κακοποιούν τη στιγμή που έκαναν… αναρρίχηση για να το σκάσουν.

Ερωτήματα γεννά και το γεγονός γιατί αφού οι δυο κακοποιοί είχαν καταδικαστεί εξακολουθούσαν να κρατούνται στον Κορυδαλλό, που είναι φυλακή για υπόδικους, και δεν είχαν μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα με ανάλογα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.