Ανάληψη ευθύνης για μπαράζ εμπρησμών: «Αλληλεγγύη στους συντρόφους απ’ το Κουκάκι»

0

Με κείμενο τους στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα που δηλώνει «αλληλεγγύη στους/στις καταληψίες απ’ το Κουκάκι, που υπερασπίστηκαν μαχητικά τις καταλήψεις τους», ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα 20 – 21 Ιανουαρίου.

Επίσης, όπως αναφέρουν στο κείμενο τους «στις 6 Ιανουαρίου, επιτεθήκαμε εμπρηστικά και στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, στην οδό Ψαρομηλίγκου, στον Κεραμεικό». Πιο αναλυτικά, οι αντιεξουσιαστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα εξής χτυπήματα:

  • Αντιπροσωπεία Mercedes, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα
  • ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, πλατεία Πολυγώνου
  • ΑΤΜ Alpha Bank, Νέα Ιωνία
  • 4 οχήματα του ΟΤΕ, οδός Τριπόλεως, Ελληνικό
  • Φορτηγό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και βανάκι της Ελληνογερμανικής Σχολής “Εράσμιος”, Πολύγωνο

«Η στρατηγική της όξυνσης που εφαρμόζουν οι δεξιοί διαχειριστές της εξουσίας αποτελεί πρόκληση για το ταξικό μας στρατόπεδο. Όχι μόνο γιατί στρέφεται εναντίον του, αλλά κυρίως διότι επιδιώκει να ισοπεδώσει κάθε πυρήνα αντίστασης που πάει να γεννηθεί μέσα απ’ τον κόσμο του αγώνα. Εν ολίγοις, έχει σκοπό να κατοχυρώσει την επέλαση της αστικής τάξης πάνω στα συντρίμμια των επαναστατικών εγχειρημάτων, καθιστώντας την ως τη μόνη νικηφόρα δύναμη αυτού του κόσμου, ως το “τέλος της ιστορίας”», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.