Ενώσεις Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτ. Αττικής και Πειραια: «Αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν»

0

Κοινή ανακοίνωση για τη διαταγή της ΓΑΔΑ με θέμα «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ», εξέδωσαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι «αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν και ότι εκτιθέμαστε σε κινδύνους υγείας και ζωής που πλέον εγείρουν τεράστια θέματα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης».

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων Ενώσεων

Με τις υπ’ αριθ. 2000/18/129457 από 18-01-18 Διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. και υπ’ αριθ. 2596/18/126936 από 18-01-2018 Διαταγή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, οι οποίες έχουν ως θέμα: «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ», προκλήθηκαν σοβαρές και εύλογες ανησυχίες, κυρίως γιατί καλούμαστε σε διατεταγμένες υπηρεσίες πρωτόγνωρες, χωρίς κανένα ενδελεχή σχεδιασμό και με γεωμετρικά αυξανόμενο βαθμό διακινδύνευσης των συναδέλφων που θα διατεθούν σταδιακά στην όλη διαδικασία των αναγκαστικών εκτελέσεων και των πλειστηριασμών.

Παράλληλα, έντονος προβληματισμός και πικρία επικρατεί σε όλους τους συναδέλφους μας, γιατί η επίσημη Πολιτεία επέλεξε για μία ακόμη φορά την «πεπατημένη» μέθοδο αστυνομικής προστασίας σε μία ακόμη σοβαρά αντικοινωνική διαδικασία. Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι όλοι οι προηγούμενοι λεονταρισμοί της Κυβέρνησης έχουν μόνο εσωτερικό ακροατήριο και δρουν μόνο εξαπατητικά! Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει δε, η αφαίμαξη των Υπηρεσιών από την διάθεση των συναδέλφων μας για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα εκφράζει τη μεγάλη του λύπη γιατί οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται πλέον ως «ειδικοί εκκαθαριστές» μιας πολυπροβληματικής κατάστασης, η οποία μεγεθύνθηκε απίθανα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων που με περισσή αμετροέπεια λαΐκιζαν συστηματικά.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όταν αρχίσει συστηματικά η εφαρμογή του νέου Νόμου για τους «πλειστηριασμούς ακινήτων» η όλη εφαρμογή του θα δημιουργήσει εξαιρετικά δυσμενές κοινωνικό κλίμα και ο αρχικός των πλέον των 150 (!!!) συναδέλφων που διατέθηκαν, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτούς που θα απαιτούνται.

Εμείς είμαστε και αισθανόμαστε αρωγοί των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται καθημερινά και νιώθουμε ιδιαίτερη ανάγκη να το πούμε. Ταυτόχρονα απευθυνόμενοι προς όλους τους συναδέλφους που θα διατεθούν στα συγκεκριμένα μέτρα, τους λέμε ότι θα υπάρχει ειδικό οργανωμένο παρατηρητήριο των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων για τη στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα.

Όλοι μας έχουμε τη γνώση ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν και ότι εκτιθέμαστε σε κινδύνους υγείας και ζωής που πλέον εγείρουν τεράστια θέματα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης.

«Έχουσιν γνώσιν και γνώμην οι φύλακες…»

Για τα Δ.Σ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Δημοσθένης Πάκος
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αθηνών, Νίκολαος Ρήγας
Ο πρόεδρος της Ένωσης Β/Α Αττικής, Κωνσταντίνος Τσουμάνης
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Β/Α Αττικής, Θεόδωρος Χαντζόπουλος
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δυτικής Αττικής, Χρήστος Ναστούλης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πειραιά, Σπύρος Λιότσος
Η γενική γραμματέας της Ένωσης Πειραιά, Αργυρώ Μαλαχια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.