Ανάγκη αλλαγής τακτικής από το αρχηγείο για τις ΕΔΕ

0

Η ανακοίνωση μίας ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από λάθη και παραλείψεις από το προσωπικό της Αστυνομίας, είναι μία διαδικασία επιβεβλημένη, η οποία ωστόσο από μόνη της δεν αρκεί.

Και αυτό γιατί ακούμε, γράφουμε και διαβάζουμε διαρκώς για ΕΔΕ, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να μαθαίνουμε για τα αποτελέσματά τους. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες μάθαμε για ΕΔΕ για τα επεισόδια στο Πρωτοδικείο, ΕΔΕ για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, ΕΔΕ για τους χάρτες των ημερολογίων που έγραφαν γι Βόρεια Κύπρο και Μακεδονία.

Ο κόσμος δυστυχώς έχει φτάσει στο σημείο να ακούει τη λέξη ΕΔΕ και να μη δίνει σημασία. Και αυτό γιατί πιστεύει ότι απλά σηματοδοτεί μία κίνηση που κάνει η διοίκηση για να δείξει απλά ότι αντιδρά και ότι θα αποδώσει ευθύνες.

Για να μη παρεξηγηθούμε, δεν λέμε ότι δεν αποδίδονται ευθύνες. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε και το αντίθετο, απλά γιατί δεν υπάρχει πληροφόρηση. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου για τα αποτελέσματα των ΕΔΕ. Και όχι να ανακοινώνονται μόνο -για επικοινωνιακούς λόγους ή όχι- και στη συνέχεια να μην υπάρχει καμία ενημέρωση των δημοσιογράφων για τα αποτελέσματα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.