Άμεση Δράση: Χειροπέδες σε διακινητές μεταναστών – Δεν έπιασε το… κόλπο με την «έγκυο»

0

«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος που πραγματοποίησε πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στη συμβολή με την οδό Λουκάρεως –μπροστά στον Άρειο Πάγο- οι αστυνομικοί σταμάτησαν το «ύποπτο», μπλε χρώματος, όχημα για έλεγχο και τελικά προχώρησαν σε 5 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών. Από την πρώτη στιγμή, οι άνδρες της Άμεσης Δράσης έκριναν ύποπτη τη συμπεριφορά του οδηγού και της συνοδηγού, ιδιαίτερα την επίμονη προσπάθεια του να τους πείσει ότι η σύντροφος του είναι έγκυος και δεν νιώθει καλά, άρα πρέπει να φύγει γρήγορα. Και όπως αποδείχτηκε δεν είχαν άδικο…

Η γυναίκα –υπήκοος Συρίας- έπιανε την κοιλιά της κι έσκυβε μπροστά προσποιούμενη ότι πονάει, ωστόσο, το… κόλπο δεν έπιασε κι όπως αποδείχτηκε –χάρη στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης- η «κοιλιά» της ήταν μία μεγάλη τσάντα που έκρυβε κλεμμένα και πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, έντυπα παραμονής στη χώρα κ.ά. Και οι 5 επιβάτες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών. Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς το 2017 οι λιμενικοί του είχαν περάσει χειροπέδες στην Κάρπαθο, καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει σε πλοιάριο 117 αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά και δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μία από τις συλληφθέντες είναι μητέρα ενός παιδιού 5 ετών, για την περίπτωση του οποίου ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.