Αλλαγές στην κορυφή της ΕΛΑΣ – Πόσες θέσεις ανωτάτων καταργούνται

0

Δραστικές μειώσεις στον αριθμό των ανωτάτων αξιωματικών αλλά και στους κλάδους και τις διευθύνσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει έτοιμες για θεσμοθέτηση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, στην κορυφή της πυραμίδα προκρίθηκε το «παλαιό» πρότυπο, δηλαδή ο Αρχηγός με δύο Υπαρχηγούς, έναν επιχειρησιακό και έναν διοικητικό, και εκεί …τελειώνουν οι Αντιστράτηγοι. Οι θέσεις των δύο Γενικών Επιθεωρητών, Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, καταργούνται, όπως και οι θέσεις των Αντιστρατήγων γίνονται τρείς από πέντε.

Ανάλογες μειώσεις αναμένονται και στους δύο επόμενους βαθμούς ανωτάτων. Οι θέσεις Υποστρατήγων από είκοσι που είναι σήμερα θα μειωθούν στις δεκαπέντε, ενώ των Ταξιαρχών από τις εξήντα πέντε στις πενήντα.

Αντίστοιχες αλλαγές αναμένονται να γίνουν και στο οργανόγραμμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο -όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες- να γίνει πιο ευέλικτο και να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία έχει καταλήξει και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο σχήμα, κάτι που αναλόγως το χρονικό σημείο εφαρμογής του, ενδέχεται να προκαλέσει και έκτακτες κρίσεις, τουλάχιστον στα ψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας.

του Θάνου Σωτήρη

https://astinomiko.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.