Η αληθινή ιστορία γύρω από τον αστυνομικό σκύλο «Adolf» και οι επικίνδυνες ιδεοληψίες

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ρωτήσαμε και μάθαμε ότι ο Adolf, έχει γεννηθεί στην Ουγγαρία και πήρε το όνομα του στο εκτροφείο. Ένα όνομα πολύ συνηθισμένο -κάτι σαν το Γιώργος ή Κώστας ή Γιάννης στην Ελλάδα- για τα κράτη της κεντρικής Ευρώπης.

0

Πριν από μερικές ημέρες, με μία ανάρτηση στης στο Twitter, η ΕΛ.ΑΣ. είχε παρουσιάσει τον αστυνομικό σκύλο Adolf (μτφ. Αδόλφο). Ένας γερμανικός ποιμενικός, ο οποίος έτρεξε στο πλευρό του συνοδού του, στο Santorini Experience, έναν αγώνα δρόμου για καλό σκοπό.

Πολλοί, ανάμεσα τους πολλά ΜΜΕ προσκείμενα στον χώρο της κυβερνώσας Αριστεράς, δεν έχασαν ευκαιρία να σχολιάσουν σκωπτικά την επιλογή του ονόματος, θέλοντας να «δείξουν» ότι η Ελληνική Αστυνομία του 2018 μπορεί να έχει σχέση με τον ηγέτη των Ναζί, Αδόλφο Χίτλερ, τον άνθρωπο που αιματοκύλησε την Ευρώπη. «Καθόλου απίστευτο και πέρα για πέρα αληθινό. Η Ελληνική Αστυνομία βάπτισε έναν εκπαιδευμένο σκύλο της… Αδόλφο», είναι ένα από τα σχόλια που διαβάσαμε σε ανάρτηση πολύ γνωστής ιστοσελίδας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ρωτήσαμε και μάθαμε ότι ο Adolf, έχει γεννηθεί στην Ουγγαρία και πήρε το όνομα του στο εκτροφείο. Ένα όνομα πολύ συνηθισμένο -κάτι σαν το Γιώργος ή Κώστας ή Γιάννης στην Ελλάδα- για τα κράτη της κεντρικής Ευρώπης. Με το όνομα Adolf είναι γραμμένος και στα χαρτιά – πιστοποιητικά που τον απέκτησε ο πρώτος ιδιοκτήτης του, ενώ με αυτό το όνομα εκπαιδεύτηκε και σε αυτό έμαθε να ακούει εντολές.

Όταν λοιπόν ο σκύλος εντάχθηκε στην ομάδα Κ9 της ΕΛ.ΑΣ. είχε ήδη όνομα, το οποίο δεν μπορούσε να αλλάξει και για τυπικούς και για ουσιαστικούς λόγους.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα στον χώρο της Αστυνομίας είναι καλώς καμωμένα. Είναι, όμως, άλλο πράγμα η κριτική για λόγους ουσίας κι άλλο πράγμα η ιδεοληψία -που πολλές φορές καταντά επικίνδυνη- και η επιχείρηση εκμετάλλευσης του ονόματος ενός τετράποδου αστυνομικού. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, επίσης, χάθηκε η ουσία και το μήνυμα που ήθελε να περάσει η ΕΛ.ΑΣ. τόσο για τον αγώνα όσο και για το δέσιμο του σκύλου με τον άνθρωπο.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.