Αλ. Θανοπούλου: Μπορεί να προχωρήσει το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου (vid.)

0

Παρέμβαση για το ζήτημα του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, έκανε στον τ/σ «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» η αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, Αλεξάνδρα Θανοπούλου.

Η παρέμβαση της κας Θανοπούλου

Σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα, μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών της Ένωσης μας, των θεσμικών παραγόντων αλλά και των απλών πολιτών του τόπου μας, πιστεύουμε ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να δρομολογηθεί η οριστική του λύση.

Θεωρούμε πολύ θετική εξέλιξη την δημοσίευση σε ΦΕΚ, στις 2 Απριλίου2019, την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Ρεθύμνου, που αφορά την ανάγκη δημιουργίας του νέου Μεγάρου στο οικόπεδο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. πλέον υπάρχει οικόπεδο για το Αστυνομικό Μέγαρο και με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και άρα και της δυνατότητας ένταξης του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τον Μάιο 2019, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης η Ένωση μας εξασφάλισε την χρηματοδότηση της Στατικής και Ηλεκτρολογικής μελέτης, μελέτες απαραίτητες για να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ ο Δήμος Ρεθύμνου είχε ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώσει την αρχιτεκτονική μελέτη.

Λόγω αλλαγή της νομοθεσίας περί πυρασφάλειας, παρά του ότι είχαν ανατεθεί οι μελέτες, αυτές πήγαν πίσω, με αποτέλεσμα να έχουμε καταλυτική ημερομηνία παράδοσης τους τον Σεπτέμβριο του 2019. Το θετικό είναι ότι οι ανάδοχοι μηχανικοί δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τις μελέτες έως μέσα Αυγούστου, αρκεί να υπάρχει η ανάλογη συνεργασία και καθοδήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου μας, η οποία είναι η μόνη υπεύθυνη και αρμόδια για το θέμα.

Με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις Κρίσεις και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας του Σώματος, αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι όλο το εγχείρημα θα συντονιστεί από την ηγεσία μας, οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι το μέγεθος του προβλήματος, αφού έχουν υπηρετήσει στις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ρεθύμνου και έχουν εργαστεί στις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου «Αστυνομικού Μεγάρου».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.