Η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης βράβευσε τον Γιώργο Τσούκαλη για τη μάχη απέναντι στην αρχαιοκαπηλία

0

Μία ακόμη διάκριση για τον κορυφαίο ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος βραβεύτηκε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, στο πλαίσιο της 11ης εκδήλωσης απονομής βραβείων «Προσωπικότητες 2018-2019».

Ο Γιώργος Τσούκαλης έχει ήδη επιστρέψει με δικά του έξοδα και προσωπικό αγώνα -πολλές φορές και κάτω από απειλές για τη ζωή του- 16.094 αρχαιότητες στο ελληνικό κράτος. Όπως δήλωσε ο κορυφαίος Έλληνας ιδιωτικός ερευνητής, αφού παρέλαβε το βραβείο του από την πρόεδρο των Ολυμπιονικών, Βούλα Κορομπίλη, «όλες οι ενέργειες ενάντια στην αρχαιοκαπηλία αποτελούν ιερό καθήκον που αφορά στη προάσπιση των ιδεωδών της πατρίδας».

Ο κ. Τσούκαλης επισήμανε ακόμη ότι «η πιο καλή και η πιο αποτελεσματική μορφή αντίστασης είναι η ενημέρωση όλων απέναντι στο ζήτημα της αρχαιοκαπηλίας και της απειλής του έθνους μας από πατριδοκάπηλους που δεν σέβονται την πολιτιστική μας κληρονομιά». Τέλος, αφιέρωσε το βραβείο στη σύζυγο του Μαργαρίτα και στον γιό του Δημήτρη, που βρίσκονται δίπλα του διαρκώς στον αγώνα του κατά της αρχαιοκαπηλίας.

Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων, ήταν ακόμη ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός και η ηθοποιός Μαριάνα Τουμασάτου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.