Αίσθηση από τις «σκοπιές» της ντροπής σε 18 VIP στόχους [Εικόνες]

0

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” για την φύλαξη 18 VIP στόχων με εκτεθειμένους αστυνομικούς σε σκοπιές-«φέρετρα» μέσα σε ακινητοποιημένα συμβατικά αυτοκίνητα που εμφανίζονται στη λίστα της ΕΛΑΣ.

Ανάμεσά τους και «ακίνητες» σκοπιές… άστεγων αστυνομικών χωρίς οχήματα σε επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας.  O “Ελεύθερος Τύπος” έδωσε μάλιστα το Σάββατο στη δημοσιότητα φωτογραφικά ντοκουμέντα που προκαλούν αίσθηση, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν και τη συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τον φρουρό.

Οι ευθύνες της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας που λύνει με επικίνδυνα ημίμετρα τις ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, για την τυπική ύπαρξη ενός αστυνομικού έξω από το σπίτι στόχου, είναι προφανώς μεγάλες.

Τα καθίσματα ακινητοποιημένων αυτοκινήτων-«σκοπιών» στηριγμένα με τάβλες ή κώνο, ξηλωμένα καλώδια και φθαρμένα τιμόνια, πεταμένα αντικείμενα στη θέση του συνοδηγού ακόμη και… ταμειακή μηχανή, αλουμινένιες πραγματικές σκοπιές έξω από υπουργεία, άλλες με θρυμματισμένα τζάμια από επεισόδια του παρελθόντος, συνθέτουν το επικίνδυνο μοτίβο… ασφάλειας έξω από χαρακτηρισμένους και διαβαθμισμένους στόχους μελλοντικών επιθέσεων.

Τα περισσότερα από τα οχήματα-σκοπιές είναι μη λειτουργικά και υπάρχουν μόνο για τη προστασία από το κρύο, όχι φυσικά για την… ζέστη, πόσο μάλλον για καταδίωξη υπόπτου!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”, η φύλαξη στόχων στους οποίους οι αστυνομικοί διατίθενται σε μέτρα ασφαλείας ακίνητοι με ή χωρίς όχημα, είναι παράνομη και γίνεται κατά παράβαση του Π.Δ. 141/91 που προβλέπει την επιτήρηση στόχων. Η επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που εξετάζει τις πληροφορίες και τα αιτήματα παροχής ασφάλειας, έχει καταλόγους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 18 στόχοι, στους οποίους είναι τοποθετημένοι αστυνομικοί μέσα σε ισάριθμα, άχρηστα ή λειτουργικά, οχήματα.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, ο «επικίνδυνος» κατάλογος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, οικίες πρώην υπουργών, κτίρια ξένων συμφερόντων, οικίες δικαστικών λειτουργών και πολλά ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα ακινητοποιημένο όχημα-σκοπιά, δολοφονήθηκε ο αρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αντώνιος-Νεκτάριος Σάββας από μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» στα Πατήσια στις 17 Ιουνίου 2009. Ο άτυχος αστυνομικός εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης έξω από το σπίτι προστατευόμενης μάρτυρος στη δίκη του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα.

 

 

 

 

 

Πηγή-Φωτο: Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.