Άγρια συμπλοκή κρατουμένων, με 13 τραυματίες, στις φυλακές Αυλώνα

0

Δεκατρείς τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά και έμεινε για νοσηλεία φρουρούμενος σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι ο απολογισμός συμπλοκής στις φυλακές Αυλώνα.

Η άγρια σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων ομάδων κρατουμένων σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, ενώ το ισόγειο του σωφρονιστικού καταστήματος έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Στη συμπλοκή συμμετείχαν Έλληνες, Αλβανοί και Αφγανοί κρατούμενοι, ενώ χρησιμοποίησαν και αυτοσχέδια «όπλα».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το συμβάν

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, πρωινές ώρες σημειώθηκε συμπλοκή κρατουμένων, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκατριών (13) κρατουμένων.

Οι δεκατρείς (13) κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών οι δώδεκα (12) εξ’ αυτών επιστρέφουν στο Κατάστημα Κράτησης, ενώ ένας (1) εξ’ αυτών πιθανότατα θα παραμείνει για νοσηλεία.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας ποινικής δίωξης Πρωτοδικών Αθηνών και η Εισαγγελέας Επόπτης του Καταστήματος Κράτησης, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.