Αδιανόητη δήλωση βουλευτίνας: “Τις μολότοφ τις ρίχνουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί”

0

Με μια οξύτατη επίθεση αντέδρασε το ΜέΡΑ25 και προσωπικά ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης στην δίωξη της βουλευτού του κόμματος Αγγελικής Αδαμοπούλου, “σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις”, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Ο κ. Βαρουφάκης- ο οποίος πρωταγωνίστησε την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου σε εκδηλώσεις ανυπακοής με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας- σε ανάρτησή του τόνισε ότι “η δίωξη βουλευτών που δεν “συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις” συνεχίζεται. Νέος στόχος η Αγγελική που τόλμησε να πει την αλήθεια στη Βουλή. Αφού έχασαν τον έλεγχο της πανδημίας επιταχύνουν συνειδητά την διολίσθηση προς την κοινοβουλευτική δικτατορία”.

Αυτό που δεν λέει η ανακοίνωση του κόμματος και το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, είναι το ποια είναι η καταγγελία της βουλευτίνας του κ. Βαρουφάκη.

Η κ. Αδαμοπούλου υποστήριξε ότι τις μολότοφ στις διαδηλώσεις τις ρίχνουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί, χωρίς φυσικά να προσκομίσει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την παράδοξη- το λιγοτερο- άποψή της.

Η αντίδραση του ΜεΡΑ25

Την απίστευτη καταγγελία υιοθέτησε και το ΜεΡΑ25 κάνοντας λόγο για “δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής του διεκδικητικού κινήματος”.

Σε κάθε περίπτωση εναντίον της κ. Αδαμοπούλου στράφηκε η ‘Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας που υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία να αρθεί η ασυλία της βουλευτίνας του ΜεΡΑ25, το ΚΙΝΑΛ ψήφισε παρών, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Αδαμοπούλου κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και στοχοποίησή της, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος.

Πηγή: thetoc.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.