Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: Έτσι συνελήφθη ο απατεώνας «πατέρας Φανούριος»

0

Βίος και πολιτεία είναι ο 66χρονος που τα τελευταία χρόνια εμφανίζονταν ως «πατέρας Φανούριος» και με έδρα μία μονοκατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια, με χαρακτηριστική βαριά πράσινη σιδερένια πόρτα, προχωρούσε σε προσηλυτισμό.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν να υποδυθούν τους «πιστούς», προκειμένου να μπουν στη μονοκατοικία – παράνομο ναό, η οποία ξεχώριζε καθώς ο «πατέρας Φανούριος» είχε μόνιμα την ελληνική σημαία στην είσοδο, για να δυο από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει με τον μυστηριώδη 66χρονο. Όταν, όμως, τον συνέλαβαν αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο των Αρχών, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης για απάτες και απιστία. Χρειάστηκε, βέβαια, πολύμηνη έρευνα καθώς τα στοιχεία για τη δράση και την ταυτότητα του έφταναν στους αστυνομικούς με το… σταγονόμετρο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εισέλθουν ως «πιστοί» στον παράνομο ναό, όπου εκείνη την ώρα λειτουργούσε και διακονούσε ο «πατέρας Φανούριος» -παίρνοντας φυσικά και τον οβολό των περίπου 50 καλόπιστων ανθρώπων που εκείνη την ώρα ήταν μέσα-. Όταν οι άνδρες του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας αποκάλυψαν την ταυτότητα τους και ζήτησαν από τον 66χρονο την άδεια του «ιερού ναού» παραλίγο να προκληθεί επεισόδιο.

Τελικά, ο «πατέρας Φανούριος» οδηγήθηκε με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου βρέθηκαν αμέσως τα εντάλματα σύλληψης και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τσουμάνης: «Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας»

Το Katechaki.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής, Κώστα Τσουμάνη, ο οποίος συνεχάρη «τους συναδέλφους του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, που παρά τις ελλείψεις δείχνουν ότι με τον άψογο επαγγελματισμό και το μεράκι τους για τη δουλειά μπορούν να καταφέρουν σημαντικές επιτυχίες για την ΕΛ.ΑΣ.».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.