Α.Τ. Εξαρχείων: Εχουν πουληθεί τα «εξαφανισμένα» όπλα; – Ποιους εξετάζει το Εσωτερικών Υποθέσεων

0
«Φως» στην υπόθεση της «εξαφάνισης» των δύο υπηρεσιακών όπλων από τους φοριαμούς του Α.Τ. Εξαρχείων ρίχνει το Open TV.

Οπως τόνισε σε σχετικό ρεπορτάζ η Μίνα Καραμήτρου, σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» των Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, τα δύο όπλα έχουν πουληθεί. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε εννιά αστυνομικούς κι εξετάζεται αν κάποιοι εξ αυτών έχουν απασχολήσει ξανά την υπηρεσία.

Οσον αφορά στα δύο όπλα, το ένα είχε χρεωθεί τον Σεπτέμβριο και το άλλο τον Νοέμβριο, αμφότερα σε δόκιμους και τις δύο φορές επιστράφηκαν και καταγράφηκαν κανονικά. Η καταμέτρηση των όπλων, γίνεται κάθε εξάμηνο.

Οταν άνοιξε λοιπόν ο φοριαμός κι έλειπαν τα όπλα, κινήθηκαν οι διαδικασίες. Οι Εσωτερικές Υποθέσεις έχουν βάλει εννιά αστυνομικούς στο μικροσκόπιο.

Τα δύο σημεία-κλειδιά στην έρευνα, είναι τα εξής:

  • Το ένα είναι διαδικαστικό. Ο αξιωματικός υπηρεσίας, όταν χρειάζεται να φύγει από το τμήμα για να επέμβει κάπου στην περιοχή, τα κλειδιά του φοριαμού με τα όπλα, που βρίσκονται στο γραφείο του αξιωματικού, τα παίρνει ο σκοπός κρατητηρίων
  • Το άλλο σημείο που εξετάζεται είναι το αν υπάρχουν στο τμήμα αστυνομικοί, που έχουν εις βάρος τους πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα και είναι κοντά στην διαδικασία της απόταξης από το σώμα
  • Οπως λένε οι «αδιάφθοροι», θα ερευνηθεί πιο πολύ το δεύτερο σενάριο, ενώ υποστηρίζουν ότι τα όπλα έχουν πουληθεί.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.