29ο Συνέδριο ΠΟΑΣΥ: «Είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να κάνουν τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα;»

Τι είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μάρκου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

0

Στο 29ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε η υποψ. Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μάρκου, όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Η κ. Μάρκου ευχαρίστησε θερμά την ΠΟΑΣΥ και τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Γερακαράκο για την πρόσκληση και εξήρε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται για την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους σήμερα, διεκδικώντας δυναμικά λύσεις από την πολιτεία.

«Οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην εγκληματικότητα στο δρόμο, στη γειτονιά, στα σπίτια μας. Ασφάλεια στην κοινωνία σημαίνει επένδυση στους ένστολους. Σήμερα οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν το οργανωμένο έγκλημα με σαφείς ελλείψεις, υφίστανται επιθέσεις πολλές φορές δολοφονικές, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο» τόνισε.

«Όχι μόνο αυτό αλλά ζούμε πρωτοφανείς στα χρονικά παρεμβάσεις στο έργο της αστυνομίας από την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβάσεις που έχουν ουσιαστικά αφοπλίσει τους αστυνομικούς. Είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να κάνουν τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα; Είναι δυνατόν να τους φέρνει η κυβέρνηση απέναντι στην κοινωνία, και μάλιστα για ένα θέμα εθνικό όπως το Σκοπιανό;» αναρωτήθηκε.

«Η γενικευμένη ανομία που «χαϊδεύει» ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ρητορική απαξίωσης των αστυνομικών πρέπει να πάρει τέλος. Ο πολίτης πρέπει να νιώθει ασφάλεια παντού, στη γειτονιά, στην πόλη, στο χωριό, στην ύπαιθρο. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αφήσουμε τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος. Ο αστυνομικός πρέπει να είναι καλά αμειβόμενος, καλά εξοπλισμένος, καλά εκπαιδευμένος» επεσήμανε.

«Έχω απόλυτο σεβασμό για εσάς και τη δουλειά σας, όλα αυτά τα χρόνια έχω προσπαθήσει να βοηθήσω με κάθε τρόπο και θα συνεχίσω να το κάνω. Γι αυτό είμαι και εδώ σήμερα για να ακούσω τα προβλήματα και να βρούμε μαζί λύσεις. Δεν θα κουραστώ να το λέω, είστε η πρώτη γραμμή άμυνας, είστε η ασπίδα και η προστασία του πολίτη και αξίζετε καλύτερη μεταχείριση, σεβασμό και θεσμική θωράκιση για να κάνετε τη δουλειά σας όπως ξέρετε καλύτερα».

Πηγή: bloko.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.