Χρήστος Παργινός: Είναι η Ήπειρος στην ενδοχώρα;

0

Πολύ δίκαια καθώς φαίνεται, θεσπίζεται σύμφωνα με το νόμο 4472-2017, να χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στο Νομό Έβρου και στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης, καθώς και στο ένστολο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο.

Άρθρο του Χρήστου Παργινού,
Αντιπροσώπου της Ε.ΑΣ.Υ. Ιωαννίνων στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ακόμη πιο δίκαια αναμένεται να το λάβουν οι ενισχυτικές δυνάμεις που αποσπάσθηκαν στους παραπάνω νομούς κατά το έτος 2017. Η Ήπειρος από την οποία κατάγομαι, για όσους, από αυτούς που νομοθετούν, και δε το γνωρίζουν γειτνιάζει με την Αλβανία, χώρα που δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι περιοχή που έχει δεχτεί τεράστιο όγκο, αθρόας εισόδου μεταναστών, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990,ως και τις μέρες μας.

Μιλώντας για το σήμερα, δεν μπορεί κάνεις να παραβλέψει και την συνεισφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, καθώς η περιοχή επιδέχθηκε να φιλοξενήσει σε δομές όπως αυτή του πρώην αεροδρόμιου στον Κατσικά, στην Παιδόπολη Αγία Ελένη, στο Τσεπέλοβο, στα Δολιανά, στην Κόνιτσα, στην Φιλιπιάδα, κ.τ.λ., άτομα που διοχετευτήκαν από τις αρχές στην ελληνική ύπαιθρο προς αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αποδέκτες όλης αυτής της κατάστασης και της πίεσης, όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην παραμεθόριο Ήπειρο, και που συνεχίζουν απρόσκοπτα να συμβάλλουν με τον επαγγελματισμό τους στην καταπολέμηση φαινομένων παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών, διακίνησης ναρκωτικών και άλλων μορφών εγκληματικότητας. Συνάδελφοι των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, Α.Τ., του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που εφορμούν στην παραμεθόριο, υπηρεσιών της Α.Δ. Ιωαννίνων, που δέχονται τον όγκο εγγράφων, δακτυλοσκοπήσεων, συνεντεύξεων των αλλοδαπών προσφύγων και μη, και τόσων άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών, δε λαμβάνουν κανένα επίδομα παραμεθορίου την ιδία ώρα που άλλοι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα, και καλώς, είναι δικαιούχοι του επιδόματος.

Η Ήπειρος είναι παραμεθόριος περιοχή, και δεν είναι στην ενδοχώρα της Ελληνικής Επικράτειας Η πρόταση μου είναι ξεκάθαρη: Απαιτείται και επιβάλλεται, χωρίς καθυστέρηση ένταξη της ΗΠΕΙΡΟΥ και των νομών της, στις περιοχές που δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.