Φωτορεπορτάζ από τη γιορτή της ΔΙ.ΑΣ.: Το ξέσπασμα Χρυσοχοΐδη, ο Οικονόμου και ο Παφίλης

0

Γιορτή με αφορμή τη συμπλήρωση οχτώ ετών από την ίδρυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής και η διοίκηση της αστυνομικής υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επί των ημερών του οποίου ιδρύθηκε το 2010 η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, έδωσε το λόγο στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ζήτησε από τον κόσμο που είχε γεμίσει το μαγαζί να χειροκροτήσει «για τα παλικάρια που μας βλέπουν από εκεί πάνω και θα τα τιμάμε για πάντα (σ.σ. πρόκειται για αναφορά στους δύο άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. που είχαν δολοφονηθεί από κακοποιούς στου Ρέντη).

Κατόπιν, ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι «θα στήσουμε παντού ανδριάντες, γιατί εσείς κάθε μέρα δίνετε τη ζωή σας για να προστατεύσετε την κοινωνία. Πριν οχτώ χρόνια οραματίστηκα  τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Σήμερα είμαι περήφανος».

Απόσπασμα ομιλίας Ντούμα:

Το λόγο πήρε και ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου (επί των ημερών του ιδρύθηκε η ΔΙ.ΑΣ.), ο οποίος ανέφερε ότι «μέσα σε ένα μήνα πήραμε την απόφαση να ιδρυθεί η υπηρεσία και στις  αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας του 2010 η ΔΙ.ΑΣ. μπόρεσε να λειτουργήσει και να απαντήσει στην απαίτηση του ελληνικού λαού για αίσθηση ασφαλείας. Γιατί μετά τα τραγικά γεγονότα του 2008 η κατάσταση στο μέτωπο της εγκληματικότητας ήταν απερίγραπτη».

Από την πλευρά τους τόσο ο Βασίλης Ντούμας όσο και ο διοικητής της ΔΙ.ΑΣ., Θανάσης Κάμπρας, τόνισαν την ανάγκη να μην ξεχάσει κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. τους αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας, καθώς τη… σκυτάλη πήραν οι Μενιδιάτης, Γαρμπή και Καρράς.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Παφίλης, όπως και ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος, στο τραπέζι του οποίου κάθισε για αρκετή ώρα ο Βασίλης Καρράς, τραγουδώντας μάλιστα από εκεί ένα από τα τραγούδια του.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.